avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian Burlacu

Activitate Adrian Burlacu

Răspuns la discuția anulare cerere ca netimbrata
Am adresat doua cerreri catre judecatorul sindic prin care rugam sa oblige adm judiciar sa trimita actele catre AJOFM (repet admi. judiciar a fost notificat conform legii sa faca lucrul asta)
eu nefiind in posesia evidentelor contabile/state de plata. acte in lipsa carora nu puteau AJOFM-ul sami plateasca salariile restante. Intruna din cereri chiar am reclamat adm judiciar ca nusi indeplineste atributiile...mai mult adm judiciar raspunde AJOFM-ului ca eu nu apar in evidentele contabile in perioada respectiva, lucru total neadevarat, lucru dovedit de mine cu acte samd..DAR fara nici un rezultat
Mentionez ca am fost inscris la masa credala;
Si in cadrul procedurii de faliment mam adresat judecatorului sindic sa oblige administratorul judiciar (care a fost notificat conform legii) sa trimita actele catre AJOFM pentru ami recupera salariile, dar fara nici un razultat.. Oare administratorul nu are nici o vina ca eu nu miam primit salariile??? unde sunt evidentele contabile? adm. judiciar afirma oficial ca nu au fost predate de catre fostul administrator...... si mai mult salariile nu trebuiesc platite inaintea oricaror obligatii pe care le are firma? (adica au fost platitte de ex. contributia la somaj pe lunile in care salariul nu mia fost platit).....nu stiu ce altceva as putea mai face pentru ami recupera salariile....
"raspundere civila delictuala pentru fapta proprie" acesta a fost temeiul.
Pe administratorul firmei la care am fost angajat lam actionat in intanta (firma a fost in insolventa si acum este radiata--cred ca se impunea sa accentuez acest lucru)
Oare ar fi trebuit sa schem in intanta si fostul administrator judiciar/lichidator? intreb pentru ca in perioada cat a fost in insolventa am incercat sami recuperez salariile de la AJOFM, acestia din urma refuzand pe motiv ca nu sa depus la dosar evidentele contabile--obligatie care le revenea administratorului/adm. judiciar--desi acestia au fost notificati sa faca acest lucru, ei aruncand vina unuia asupra celuilalt--eu ramanand cu buza umflata.
Multumesc frumos!

O mica completare: in ordonanta procurorului scrie: "scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea sanctiunii cu caracter administrativ a amenzii...." nu stiu daca acest lucru influenteaza ori ba..
In urma unuei plangeri penale impotriva fostului administrator (pentru nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti cu privire la plata salariilor), acestuia i sa dat NUP; am a ctionat in instanta civila (astazi avand primul termen) si cand am verificat pe net am gasit:
"Data inregistrarii 28.01.2013
Data ultimei modificari: 27.05.2013
Materie: Civil
Obiect: pretenţii
Stadiu procesual: Fond
Solutia pe scurt: Admite excepţia netimbrării acţiunii, excepţie invocată de instanţă, din oficiu. Anulează cererea formulată de reclamant, ca netimbrată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 27.05.2013.
Document: Hotarâre 27.05.2013"
In cererea de chemare in judecata am invocat disp. art. 15 alin 1 lit. o din Legea 146/1997 cu mod. si completarile ulterioare, pentru a nu timbra.
Mentionez ca:
-in decursul cercetarilor penale mam constituit parte civila;
-nu am primit nici o citatie acasa (am urmarit doar pe net sa pot afla nr. dosar etc) prin care mi sar fi adus la cunostiinta ca daca nu timbrez se va anula cererea

Ce pot face acum?
La masa credala am fost inscris pe baza sentintei si adresei BEJ; am incercat chiar sa recuperez salariile restante din fondul de garantare (legea 200/2006) dar pentru ca administratorul judiciar nu a trimis acetele necesare-cerute de AJOFM- mi sa respins cererea. Nu mai stiu nici o metoda de a-mi recuperara salariile restante...
Revin cu intrebarea daca printrun proces civil pot cere despagubiri civile (in cuantum exact cu suma cu, care m-am constituit parte civila in procesul penal) si mai important daca o astfel de actiune nu este tarzie? (sentinta civila a tribunalului mia fost comunicata in Aug. 2009; Executorul judecatoresc a obtinut incuviintarea executarii silite in 10.12.2009; poprirea pe conturi sa realizat in 20.01.2010; plangerea penala sa inregistrat la parchet in 12.07.2010; rezolutia de incepere a urmariri penale sa dat in 21.03.2012 iar ordonanta de scoatere de sub urmarire penala sa dat in 15.11.2012............iar in data de 18.12.2012 sa inregistrat la parchet plangerea mea impotriva ordonantei)
Va multumes din suflet!
La executor judecatoresc am apelat cam dupa 5 luni de la terminarea procesului la Tribunal, actiune care a avut drept rezultat blocarea conturilor firmei (care oricum erau blocate de fisc); dupa alte 5 luni am facut plangerea penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti, plangere care a avut drept rezultat Ordonanta s.u.p. a administratorului firmei la aceea data (trebuie sa mentionez un lucru important: firma a intrat in insolventa urmad ca la final sa fie declarat falimentul)
Pe cale civila pot recupera prejudiciul? Este prea tarziu pentru a face acest lucru?
Buna ziua!
Ma aflu in situatia urmatoare: sunt parte vatamata intrun proces penal in care procurorul prin ordonanta a dat scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului si aplicarea sanctiunii cu caracter administrativ a amenzii, in temeiul art. 249 alin. 1 raportat la art. 11 alin. 1 lit. b si art. 10 lit. b ind. 1 C.p.p.
Mentionez ca inceperea urmariri penale sa facut sub aspectul savarsirii infractiunii de "nerespectarea unei hotarari judecatoresti" (este vorba de o Hotarare a Tribunalului privind plata salariilor restante); in timpul cercetarii penale m-am constituit parte civila cu suma X (salariile restante); in ORdonanta procurorului nu apare nici o mentiune ca m-as fi constituit parte civila.
Intrebarea mea: ce pot face sa-mi recuperez suma X (salariile restante)-nu ma incalzeste cu nimic ca i sa aplicat amenda administrativa, eu vreau doar banii pe munca prestata
Va multumesc!
Discuție Legea 140/2011
Buna ziua!
Cum Legea 140 din 5 Iulie 2011 privind aprobarea OUG 50/2008 a fost publicata in M.Of. nr. 481/7 Iulie 2011 sa inteleg ca dispozitiile art. 2141-2143 din Codul fiscal au fost abrogate de la 1 Ianuarie 2012?
Buna ziua!
Asteptand duplicatul actelor de la politie....am citit cateva decizii cu privire la recuperarea taxei de poluare in care sau admis dobanzi fiscale si am cateva nelamuriri (nu sunt jurist de profesie):
-procedura de restituirea unor sume achitate de un contribuabil ca urmare a aplicarii eronate a prevederilor legale este reglementata de art. 117 alin. 1 litera d din c.pr. fiscala precum si Ordinul MFP1899/22.12.2004
-dreptul de a i se plati dobanda este reglementat de art. 1224 din acelasi cod de pr. fiscala - din ziua urmatoare expirarii celor 45 zile de la inregistrarea cererii de restituire catre organul fiscal
Intrebarea mea este daca eu nu voi parcurge procedura prealabila ce articole din codul de procedura fiscal pot invoca astfel incat sa beneficiez de dobanda fiscala?
Va multumesc mult!