Vă mulţumesc frumos pentru răspunsurile date!
Bună ziua,
Vă rog, îmi puteţi răspunde -Ce articol din ce lege prevede dreptul părţilor de a cosulta dosarul la parchet?
Am dovedit că faptele învinuiţilor au trăsăturile unei infracţiuni , precum prezintă pericol social , punând în situatie ca ceilalţi vecini din partea de vest a parcelei învinuiţilor, să se încaiere, să creeze un lanţ de litigii sau să fie chiar crime.Am depus şi concluziile reieşite prin calcule matematice din datele experţilor, precum învinuitii m-au deposedat de o parte din terenul meu, din parcela vecină cu a lor, pentru a o reîntregii în vederea efectuării cadastrului şi apoi de a o vinde cu terenul meu inclus în parcela lui, în felul acesta şi-a atins un scop mişelesc.
În procesul civil, deja judecătoarea a denaturat răspunsul noilor proprietari ce l-a rostit în şedinţa publică, consemnând că noii proprietari a ,,cumpărat parcela (ce includea şi terenul meu) cu cultura de porumb înfiinţată de ei '', prin distrugerea culturii mele de ovăz. Ori noii proprietari au devenit proprietari de drept în luna iulie 2012, iar cultura de porumb se înfiinţează în lunile aprilie-mai, când proprietari de drept erau învinuiţii.
Se pare că judecătoarea nu vrea să-i invinovăţească, de distrugere cultură de ovăz, pe vechii propritari. Am putea contesta această Încheiere de şedinţă din data de 20.11.2012, precum cele consemnate nu corespunde cu răspunsul rostit în sala de şedinţe, şi dacă totuşi noii proprietari confirmă că fapta de distrugere cultură de ovăz e a lor, înfiinţând cultură de porumb deşi în luna mai nu erau proprietari de drept,să cerem şi atragerea vinovăţiei şi a noilor proprietari alături de vechii proprietari care le-a permis fapta de distrugere şi atingerea scopului mişelesc de a-mi include o parte din terenul parcelei mele în parcela lor, în vederea efectuării cadastrului şi a vânzării acestei parcele reconstituită cu teren din parcela mea?
Mulţumesc anticipat pentru răspuns!
Cum să contest o rezoluţie de neîncepere urmărire penală?
Bună ziua,
Am reclamat , în data de 4 mai 2012, la poliţie pe un vecin de parcelă pentru distrugere de cultură de ovăz şi pentru tulburare de posesie, conform art.217 şi respectiv art.220 din cod penal.
Abia acum în data de 16 ianuarie 2013 am primit rezoluţia de neînceperea urmăririi penale, motivată de codul de procedură penală, art.10, alin.a),precum ,,nu există fapta’’ şi alin.b), precum ,,fapta nu este prevăzută de legea penală’’.
Precizez că în luna iulie când am auzit că vrea să vândă parcela în care a inclus şi terenul meu de pe care a distrus cultura de ovăz, l-am acţionat în instanţa civilă, solicitând revendicare proprietate şi pretenţii, procesul fiind încă pe rol.
Până să-l acţionez eu la judecătorie ,învinuitul deja a vândut terenul, astfel că am dat f. mulţi bani pe taxe judiciare şi pt introducerea în cauză şi a noilor proprietari.
Vă rog mult mă puteţi ajuta cum să contest rezoluţia de n.u.p./16.01.2013, pe care o voi adresa la prim procuror.
Cu mulţumiri anticipate!
Ce se va întâmpla după data de 20.07.2011,? dispare pretinderea de petalităţi pentru neplata cheltuielilor către asociaţie?
Mulţumesc pt.răspuns dar eu sunt ,,băştinaşă'' în acest bloc, de când s-a dat în funcţiune, cu încă câţiva locatari şi mi-ar fii f.greu să mă ,,desrădăcinesc'', căci zona este este f. frumoasă, cu vecinii de peste stradă care au gospodării individuale, cu grădini ,case frumoase, multă verdeaţă, etc.
Pe cale legală cum am putea stârpii metodele mafiote de ,,negociere'' şi a avea cces la documentele asociaţiei ?căci aşa prevede legea.
Nu se poate organiza altă adunare deoarece vecinii,,nemafioţi'' sunt puţini, sub jumătate plus unu, neîndeplinind cvorumul adunării, şi în plus se tem de mafioţii care au venit în ultimii ani după ,,revoluţie'' căci au ceva funcţii prin partide şi ceva funcţii de control prin instituţii, sau unii sunt pensionari s.r.i.şi au mult tupeu şi metode de a intimida şi chiar de a te linşa.
Vă rog sugeraţi şi alte soluţii pt.a trăi în asociaţie ca ,,acasă'' , fără temeri şi suspiciuni.
Eu am venit numai cu probleme serioase şi alarmante despre asociaţia în care trăiesc, dar dumneavoastră vă prefaceţi că înţelegeţi că ,,sunt neserioase''!? probabil vă temeţi de cineva, de exemplu de sistem!???
V-am spus că asociaţia noastră de numai 40 apartamente este neserioasă pt.faptul că un grup de vecini mafioţi au ales într-o adunare o mafioată de preşedintă, dar NU şi cenzor sau comisie de cenzori,(pt. a putea funcţiona necontrolată din punct de vedere al banilor) şi aceasta a angajat o mafioată de administrator care este ,,tută'' în ale administrării, necunoscând legea asociaţiilor nr.230/2007, nu ştie să întocmească documemte şi le dă mai departe altei persoane necunoscută de noi proprietarii pt. a le întocmii; aceasta este plătită de noi propreietarii iar ea nu plăteşte impozit pt. acest venit şi uite aşa mafioata de preşedintă a făcut angajări ascunse , ,,umflând salariul administratorului pt. a o plăti şi pe persoana necunoscută.
În ce priveşte situaţia că suntem obligaţi să plătim ,,orbeşte'', nu s-a putut soluţiona nici cu contestaţii către asociaţii, deoarece preşedinta este şi ia o ,,tută'',preferând lipsa de la programul asociaţiei decât să dea răspuns la vreo contestaţie, iar administratoare nu primeşte motivând că nu este atribuţia ei acest lucru, iar prin poştă îţi returnează contestaţia motivân că nu s-a găsit la domiciliu în termenul de păstrare a scrisorilor.
Acestea sunt aspecte concrete pe care aţi dorit să le aflaţi. Ce am putea să mai facem să scăpăm de grupul de mafioţi de prin asociaţie??
Administratorul nostru nu exercită atribuţiile ce mi le-aţi înşirat în răspuns copiindu-le din legea nr.230/2007 ci are activitate limitată doar de casierie şi afişază lista de plată pe care ne obligă să o plătim orbeşte, necunoscând prevederile legii privind dreptul proprietarului de a cunoaşte sub toate aspectele activitatea asociaţiei şi de a primi explicaţii cu privire la calculul cheltuielilor de întreţinere, având citirea apometrelor din interiorul apartamentelor şi două facturi de la aparegio şi electrica.
Deci nu se speteşte deloc pt. proprietari care îşi rezolvă singuri reparaţiile.
Am solicitat prin cerere scrisă , la care am revenit după 30 zile la primărie de a exercita controlul la asociaţie, pe activitatea financiar contabilă conform art.55 din legea nr.230/2007, dar nu mi s-a răspuns, iar asociaţia nu a voit să aleagă cenzor sau comisie de cenzori, astfel că aceasta funcţionează necontrolată, neverificată gestionar,etc. Am sesizat şi parchetul dar nenea procuror a răspuns că nu sunt nereguli în asociaţie ,,că doar nu este furat el ci noi proprietarii asociaţiei, şi aşa că poate funcţiona neverificată din punct de vedere al banilor'' şi nu este mecesară urmărirea penală a mândrelor care se joacă cu banii noştri şi demnitatea nostră în calitate de proprietari.
Deci nu există cenzor, nu există comitet executiv, primăria nu face nici la sesizare controlul financiar , gestionar, nu îndrumă asociaţia să aibă cenzor conform legii, iar vecinii nemafioţi sunt puţini sub jumătate plus unu şi nepăsători.
Ce mai putem face??