avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestaþia rezoluþiei n.u.p.pentru faptele ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestaþia rezoluþiei n.u.p.pentru faptele infracþionale:distrugere culturã de ovãz(art.217 cod penal) ºi tulburare de posesie(art.220 cod penal)

Cum să contest o rezoluţie de neîncepere urmărire penală?
Bună ziua,
Am reclamat , în data de 4 mai 2012, la poliţie pe un vecin de parcelă pentru distrugere de cultură de ovăz şi pentru tulburare de posesie, conform art.217 şi respectiv art.220 din cod penal.
Abia acum în data de 16 ianuarie 2013 am primit rezoluţia de neînceperea urmăririi penale, motivată de codul de procedură penală, art.10, alin.a),precum ,,nu există fapta’’ şi alin.b), precum ,,fapta nu este prevăzută de legea penală’’.
Precizez că în luna iulie când am auzit că vrea să vândă parcela în care a inclus şi terenul meu de pe care a distrus cultura de ovăz, l-am acţionat în instanţa civilă, solicitând revendicare proprietate şi pretenţii, procesul fiind încă pe rol.
Până să-l acţionez eu la judecătorie ,învinuitul deja a vândut terenul, astfel că am dat f. mulţi bani pe taxe judiciare şi pt introducerea în cauză şi a noilor proprietari.
Vă rog mult mă puteţi ajuta cum să contest rezoluţia de n.u.p./16.01.2013, pe care o voi adresa la prim procuror.
Cu mulţumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: luciana vasilica , utilizator 13:08, 4 Februarie 2013
Veti putea contesta rezolutia daca veti gasi motive temeinice prin care sa evidentiati nelegalitatea acesteia. Cu alte cuvinte contestatia se va formula strict pe continutul rezolutiei, in masura in care aspectele acolo evidentiate nu corespund cu starea de fapt sustinuta de catre Dumneavoastra.
Am dovedit că faptele învinuiţilor au trăsăturile unei infracţiuni , precum prezintă pericol social , punând în situatie ca ceilalţi vecini din partea de vest a parcelei învinuiţilor, să se încaiere, să creeze un lanţ de litigii sau să fie chiar crime.Am depus şi concluziile reieşite prin calcule matematice din datele experţilor, precum învinuitii m-au deposedat de o parte din terenul meu, din parcela vecină cu a lor, pentru a o reîntregii în vederea efectuării cadastrului şi apoi de a o vinde cu terenul meu inclus în parcela lui, în felul acesta şi-a atins un scop mişelesc.
În procesul civil, deja judecătoarea a denaturat răspunsul noilor proprietari ce l-a rostit în şedinţa publică, consemnând că noii proprietari a ,,cumpărat parcela (ce includea şi terenul meu) cu cultura de porumb înfiinţată de ei '', prin distrugerea culturii mele de ovăz. Ori noii proprietari au devenit proprietari de drept în luna iulie 2012, iar cultura de porumb se înfiinţează în lunile aprilie-mai, când proprietari de drept erau învinuiţii.
Se pare că judecătoarea nu vrea să-i invinovăţească, de distrugere cultură de ovăz, pe vechii propritari. Am putea contesta această Încheiere de şedinţă din data de 20.11.2012, precum cele consemnate nu corespunde cu răspunsul rostit în sala de şedinţe, şi dacă totuşi noii proprietari confirmă că fapta de distrugere cultură de ovăz e a lor, înfiinţând cultură de porumb deşi în luna mai nu erau proprietari de drept,să cerem şi atragerea vinovăţiei şi a noilor proprietari alături de vechii proprietari care le-a permis fapta de distrugere şi atingerea scopului mişelesc de a-mi include o parte din terenul parcelei mele în parcela lor, în vederea efectuării cadastrului şi a vânzării acestei parcele reconstituită cu teren din parcela mea?
Mulţumesc anticipat pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se soluþioneazã un proces în care faptele rele sunt ale vechilor proprietari iar noii proprietari sunt cumpãrãtori de bunã credinþã? luciana468 luciana468 Bună ziua, Vă rog, îmi puteţi spune cum se soluţionează procesul care este pe rol la judecătorie cu următoarea speţă: Vechii proprietari mi-au ... (vezi toată discuția)
Drum cadastrat, nu exista in teren Stefan#9610 Stefan#9610 Buna ziua, Mostenesc o proprietate, care pentru o perioada de 30 de ani a avut un drum de acces prin intermediul parcelei vecine, in urma cu 10 ani, terenul ... (vezi toată discuția)
Litigii pe terenuri învecinate luciana-vasilica luciana-vasilica Bună ziua, Sunt comoştenitoare a unui teren situat la marginea unui orăşel, pentru care avem certificat de moştenire, titlul de proprietate din anul ... (vezi toată discuția)