Bună ziua,
Sunt comoştenitoare a unui teren situat la marginea unui orăşel, pentru care avem certificat de moştenire, titlul de proprietate din anul 2006, precum şi actele de proprietate de pe vremea bunicului, din anul 1931.
Vecinul actual a cumpărat în anul 2006, pe bază de chitanţă de mână, terenul vecin de la nişte rude îndepărtate ale proprietarului,căci nu a avut moştenitori direcţi.
Văzând că nu îi iese suprafaţa din sentinţa prin care a devenit proprietar, s-a judecat cu vecinul din partea dreaptă, admiţându-i-se cererea şi obligându-l pe vecinul din dreapta să se retragă de pe suprafaţa pe care s-a extins abuziv, faţă de suprafaţa pe care a cumpărat-o prin contract de vănzare-cumpărare.Vecinul din dreapta nu a aplicat sentinţa instanţei de fond,căci era obligat să-şi dărâme zidurile unei construcţii clădită până la acoperiş şi a făcut acesta o nouă acţiune unde dovedeşte cu un cadastru făcut de un autorizat din alt judeţ,că s-a extins doar cu jumătate din suprafaţa stabilită prin prima acţiune(ca să nu-şi mai dărâme construcţia), iar cealaltă jumătate se regăseşte pe terenul meu.
În felul acesta vecinul îmi tulbură posesia şi-mi distruge munca pe suprafaţa pretinsă că este a lui.
În aprilie anul curent după ce mi-a întors, al treilea an, cultura de ovăz, arând din nou şi punându-şi porumb,am făcut plângere la Parchetul de pe lângă judecătoria locală, pentru tulburare de posesie şi distrugerea muncii. În luna iunie 2012 am primit de la Parchet o adresă prin care mă înştiinţează că situaţia în cauză este în curs de cercetare.Am înştinţat Primăria despre caz, şi am solicitat să nu se emită documente pentru acest teren aflat în litigiu.iar Parchetul a solicitat o comisie la faţa locului pentru a reconfirma suprafeţele din titlurile de proprietate pe care le-a emis sau să constate dacă este o suprapunere de terenuri în titlurile de proprietate şi să clarifice grăniţuirea terenurilor.Primăria nu a răspuns la adresa Parchetului prin care a solicitat comisia, astfel că a tergiversat şi plângerea nu a ajuns la instanţa judecătorescă.
Între timp (aprlie-iunie 2012)vecinul a vândut terenul în cauză tot pe bază de chitanţă de mână, aşa cum a l-a cumpărat şi el.
Vecinul a solicitat Primăriei un certificat fiscal al terenului pentru a întocmi contractul de vânzare-cumpăre. Cu toate că avea înştinţarea mea că terenul este în litigiu, Primăria i-a eliberat certificatul fiscal, motivând că nu este legală dovada de la Parchet, precum terenul este în cercetarea litigiului, pretinzând ,,ordonanţarea prezidenţială'' de la judecătorie.
Am fost obligată să fac în paralel o acţiune civilă pentru aceleaşi motive, să-mi dea judecătoria acel certificat, pe care notariatul l-a transmis la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară., şi l-am depus şi la Primărie.
Vecinul, primind certificatul fiscal, s- dus în alt judeţ şi la notarul public de acolo a întocmit contractul de vânzare-cumpărare.
Vă rog, din suflet, imi puteţi da un sfat; ce pot face în continuare cu acest bandit de vecin, căci nu am nici bani, fiind pensionară, cu o pensie mică, şi nici forţa fizică(fiind cronic bolnavă)necesară pentru a umbla pe drumurile ,,justiţiei''.
MULŢUMESC ANTICIPAT!