Pensia de intretinere nu a fost platita nici pana in ziua de astazi de aceea am decurs la executare silita.In cel de-al doile proces introdus in 2014 s-a cerut sa nu se mai plateasca pensi din anul 2013 si aceasta cerere a fost acceptata. Intrebarea mea este ca daca prima hotarare nu se poate ataca prin nici o cale si prima hotarare spune ca pana la varsta de 25 de ani pot beneficia de pensie, ce-a de-a doua hotarare o poate anula pe prima? Nu stiu daca ii pot cere executorului sa execute prima hotarare sau ce-a de-a doua.Va multumesc anticipat
Buna ziua,
Am o hotarare judecatoreasca pentru plata pensiei de intretinere, care este definitiva si irevocabila. Dupa catva timp aceasta hotarare a fost atacata prin recurs care a fost respins ca fiind nefondat. Apoi a fost atacat prin contestatie in anulare care a fost respinsa ca fiind inadmisibila.S-a formulat un nou proces pentru acasta pensie de intretinere in care avocatul a aratat ca eu lucrez si nu ar trebui sa primesc pensie de intretinere.Judecatoria a dispus sa nu mai primesc pensie de intretinere din anul 2012 chiar daca acest ultim proces a inceput in 2014( s-a cerut din urma sa se ia in considerare). Prin aceasta a doua hotarare se anuleaza prima hotarare? Mentionez ca prin prima hotarare ar fi trebuit sa iau vreo 10.000 euro iar prin a doua hotarare doar 5000 euro.Executorul imi cere un cont bancar unde sa imi vireze banii iar avocatul ia adus la cunostinta ca trebuie sa execute doar 5000 euro. Este corect acest lucru daca prima hotarare nu a fost anulat prin nici un demers?
in hotarare scrie:"In ceea ce priveste solicitarea reclamantei, ca instanta sa dispuna validarea propririi, Judecatoria va retine ca aceasta imprejurare reprezinta cea de-a treia faza a procesului civil,reprezentat de executarea obligatiei si care in situatia obligatiilor legale de intretinere are drept dispozitii legale art. 460 C.pr.pen.
Insa pentru a se putea pune in executare prezenta hotarare pronuntata de Statul Roman, intr-un alt stat UE, reclamanta trebuie sa prezinte hotararea statului olandez pentru a fi recunoscuta si de a face demersuri in acest stat pentru a se executa hotararea in conformitate cu Regulamentul(CE) nr. 2201 din 27.11.2003 a Consiliului Europei."
Din cate am citit eu acest regulament nu se aplica pentru pensia de intretinere.Va rog sa-mi dati un sfat cu ce e de facut in continuare.Data trecuta cand am mai avut marirea pensiei de intretinere sa pus direct poprire pe salariu de catre Judecatorie la angajatorul din Olanda si am primit bani in cont.Acum nu stiu ce trebuie sa fac in continuare.Va multumesc!
Buna ziua,
Am depus la judecatorie pentru a cere marirea pensiei de intretinere stiind ca tatal meu lucreaza in olanda cu carte de munca iar judecatorul a stabilit marirea pensiei dar nu vrea sa puna oprire pe salariu.In 2008 am mai avut o cerere de marire iar atunci au pus oprire pe salariu.Dupa cateva luni a adus adeverinta ca nu mai lucreaza iar pensia s-a stabilit la 150 lei.Acum am aflat locul de munca din nou dar judecatorul nu vrea sa puna oprire pe salariu.In asemenea caz ce e de facut?Ce norme ale uniunii europene sunt in vigoare pentru acest caz?Va multumesc!
buna ziua.
sunt studenta iar tatal meu trebuie sa-mi plateasca pensie de intretinere.El este plecat in strainatate,are un contract de munca incheiat in strainatate dar a venit la judecatorie si a mentionat k nu dispune de nici un venit.Momentan pensia este de 150 ron.Am depus o cerere de marire a pensiei la judecatorie dar nu stiu cum sa cer sa aflu veniturile din strainatate.Care este institutia competenta sa-mi ofere asemenea informatii.Cum trebuie sa cer in instanta acest lucru?Mentionez ca am aflat firma la care lucreaza si adresa.El este de rea credinta si nu plateste nici cei 150 ron la timp!Va multumesc!