avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Activitate juliaeva

Activitate juliaeva

Contestare Proces verbal de licitație imobiliară și Act de adjudecare
Bună seara!
Pe rolul instanței de judecată deja există dosar pentru contestarea executării silite. Dacă depun contestație împotriva Procesului verbal de licitație imobiliară și Actul de adjudecare, se va întocmi un nou dosar sau cauza se va judeca în cadrul dosarului existent? Trebuie plătită taxă judiciară de timbru din nou?
Excepții de la plata cauțiunii
În conformitate cu prevederile Legii 193/2000, art.13 (9) ”Prin derogare de la prevederile art. 719 alin. (2) şi (3) din Codul de procedură civilă, atunci când se solicită suspendarea executării silite, consumatorii sunt exceptaţi de la plata unei cauţiuni atunci când fac dovada faptului că veniturile lunare nu depăşesc valoarea cumulată a două salarii minime pe economie”.
Salariul minim pe economie brut de 3300 lei sau net se ia în calcul?
Mulțumesc!
Bună seara!
Bunicul meu a decedat și avea două imobile pe numele său, în proprietate comună cu bunica. Bunica mea a renunțat în întregime la partea ei din moștenire, precum și la partea ce a avut, cu o clauză de rentă viageră, iar tatăl meu a renunțat în întregime la partea lui dintr-un imobil și din celălalt a primit efectiv o cameră. Amândoi au renunțat în favoarea unchiului meu. Întrebarea mea este dacă eu pot contesta decizia tatălui meu?
Taxă de timbru
Bună seara!
Dacă depun cerere de suspendare a executării silite, iar ulterior printr-o cerere separată solicit și suspendarea provizorie, trebuie să achit taxa judiciară de timbru de 50 ron, separat pentru fiecare cerere ?
Mulțumesc!
Bună dimineața!
Este aprobată executarea silită în toate formele prevăzute de lege. Deocamdată s-a trimis înștiințare cu privire la poprirea salariului și a conturilor bancare. Dacă nu se contestă executarea în 15 zile și ulterior va fi trimis și notificare cu privire la executarea imobiliară, aceasta din urmă se mai poate contesta separat?
Bună seara!
Poate fi proprit un cont în euro la o bancă terță unde se plătește rata?
Mulțumesc!
Bună seara!
Notificarea de scadență anticipată trimisă prin biroul unui executor judecătoresc simplu prin poștă ( nu recomandat și nici cu confirmare de primire) se consideră ca fiind înmânată?