avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Activitate

Activitate

Bună ziua, întrebarea mea este cu privire la pensia comunitară.Locuiesc in Spania cu rezidență legala de 20 de ani dar din motive de sănătate nu am cotizat in Spania decât 1 an și 6 luni , menționez că sunt pensionată in România pt 25 de ani cotizați. Întreb dacă pot obține pensie comunitară și din Spania sau dacă perioada lucrată se poate adăuga la anii lucrați in România? Vă mulțumesc
Mulțumesc pt raspuns. Îmi puteți explica de ce ar trebui așteptat 3 ani pt partaj , după decesul părinților? Și aș mai avea o întrebare, urmează să deschidem succesiunea și aș dori să știu dacă eu pot dona la rândul meu , după acceptarea succesiunii ,partea mea de 1/3 ce mi-au donat părinții, fiului meu și ce costuri aproximative corespunde? Voi putea face această donație fără a accepta partajul?
Care sunt pașii următori in cazul in care am obținut prin donație 1/3 din averea părinților ( construcție și teren), după decesul ambilor părinți? Menționez că suntem 3 frați și toți avem aceiași parte de 1/3 din avere. Eu nu doresc ieșirea din diviziune și intabularea,in acest caz cum mă sfătuiți să procedez pt a-mi păstra 1/3 parte din averea părinților? Multumesc
Soțul meu a obținut o moștenire prin donație de la părinții lui cu o cotă de 1/3 pt fiecare ,ei fiind 3 frați.Dupa decesul părinților ceilalți doi frați vor să își intabuleze fiecare câte o parte concretă,deci să divizeze masa succesorală, iar soțul meu nu este de acord ! In aceste condiții există vreo lege prin care ceilalți doi frați pot obține divizarea fără acordul soțului?
Răspuns la discuția Donatie
V-as multumi daca mi-ati putea oferi un raspuns mai concret fiindca eu nu ma pricep la articolele din codul civil #-o
Discuție Donatie
Tatal meu a mostenit o suma de bani dupa moartea sorei lui,fiind unic mostenitor,toata averea decedatei i-a revenit tatalui meu.Acesta a donat toti banii unei manastiri unde zice ca vrea sa fie inmormantat ,decizie cu care noi fii lui nu am fost de acord.In acest caz se poate ataca donatia?? Va multumesc pentru raspuns.