Ma gasesc in aceeasi situatie, mi s-a dat decizie judecatoreasca favorabila privind platat tututor drepturilor salariale pana la data reincadrarii in functie si cu obligatia angajatorului de a ma reincadra in functie.
Eu sunt angajat si nu intentionez sa merg la serviciul de unde am fost concediat abuziv si care acum au obligatiile sus-mentionate prin sentinta judecatoreasca.
As vrea sa va intreb ce implica asta in ce ma priveste ? Daca nu ma re-incadrez la ei au in continuare obligatia sa imi plateasca salariile din trecut? Si pana la ce data se vor calcula aceste salarii ?
Langa casa am un restaurant infiintat de un domn care la cererea acordului nostru a cerut accept pentru catering. Dupa vreo 1 an de activitate, a inceput sa dea petreceri de noapte, galagie, zgomot, etc.
Desi chem constant politia in timpul noptii cand e cazul, nu e o rezolvare a la long chestia asta.
Cum pot sa procedez ca sa rezolv problema ?! Ce-mi sugerati ca abordare catre autoritati si/sau instanta?
Si o chestiune accesorie -- domnul cu restaurantul s-a jurat cu cerul si pamantul cand ne-a cerut acordul ca NU va face VREODATA restaurant. Avand in vedere ca a procedat la inselaerea unor astetptari ale noastre care am dat acordul pentru catering, putem avea o actiune impotriva lui personal eventual in penal ?
Initial mi-ai dat un citat din legea 61/1991 (culmea, eronat, din ce am studiat eu legea respectiva) in care imi explici ca fapta de a face galagie intre orele 22-08 este sanctionata ca si infractiune.
Am revenit cu raspuns la aceasta aboradare a ta in care spun ca voi incerca sa calific ca si infractiune fapta de la Art. 3, alin 26. Iata textul legii:
<<<<<
Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
-----------------------------------------------
25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
27) organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban;
>>>>>>>>
Deci, posibilitatea ca faptele respective sa fie incadrate ca si infractiune exista. Asta m-as fi asteptat sa revii ca si raspuns, sa ma ajuti cu elemente in calificarea faptei respective ca si infractiune.
In schimb, dumneata te contrazici flagrant, luandu-ma la 11 metri a doua oara in aceasta discutie.
Stimabile, o singura chestie vreau sa spun despre atitudinea dumitale:
M-am exprimat gresit, nu actiune in civil va trebui sa fac, acum imi dau seama ca actiune in penal, dar va trebui sa calific fapta prevazuta in Legea 61/1991 (republicata 2011) , la art 3 ,alin 26, ca fiind infractiune.
Ulterior, sanctiunea va putea fi suspendarea activitatii de restaurant, pentru care nu au acordul nostru.
Intrebarea este ... cum sa calific ca si infractiune respectiva fapta, care in Legea 61/1991 este prevazuta ca si contraventie ?! Adica ce elemente ar trebui sa intruneasca, ca sa poata fi calificata infractiune ?
Un jmecherete care si-a tras o cladire langa casa mea, face chefuri noaptea si si-a deschis activitate de restaurant.
Zgomot, muzica tare noaptea, balamuc.
Cum pot s-o rezolv cu nesimtitul ?
De discutat nu se poate, e peste asteptari de nesimtit si inselator.
Sunt convins ca se poate face o actiune in civil impotriva lui, oricum nu are acceptul nostru pentru restaurant. Activitatea pe care a cerut-o la acord (am dat un acord la un moment dat) este catering si atat.
Caut un avocat care sa se bage in asa ceva si sa mearga pana la capat.