Un jmecherete care si-a tras o cladire langa casa mea, face chefuri noaptea si si-a deschis activitate de restaurant.
Zgomot, muzica tare noaptea, balamuc.
Cum pot s-o rezolv cu nesimtitul ?
De discutat nu se poate, e peste asteptari de nesimtit si inselator.
Sunt convins ca se poate face o actiune in civil impotriva lui, oricum nu are acceptul nostru pentru restaurant. Activitatea pe care a cerut-o la acord (am dat un acord la un moment dat) este catering si atat.
Caut un avocat care sa se bage in asa ceva si sa mearga pana la capat.
Faceti reclamatie la politie pentru tulburarea ordinii publice. Politistii vor venii cu cun decimetru
Art. 11. - (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava, urmatoarele fapte:
28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora;
29indice1). organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban;
M-am exprimat gresit, nu actiune in civil va trebui sa fac, acum imi dau seama ca actiune in penal, dar va trebui sa calific fapta prevazuta in Legea 61/1991 (republicata 2011) , la art 3 ,alin 26, ca fiind infractiune.
Ulterior, sanctiunea va putea fi suspendarea activitatii de restaurant, pentru care nu au acordul nostru.
Intrebarea este ... cum sa calific ca si infractiune respectiva fapta, care in Legea 61/1991 este prevazuta ca si contraventie ?! Adica ce elemente ar trebui sa intruneasca, ca sa poata fi calificata infractiune ?
fapta respectiva este contraventie si nu poate fii facuta infractiune. In Legea 61/1991 se vorbeste de ordinea publica. Deci doar daca incep pe acolo sa se bata sau sa se drogheze puteti sa apelati la acest articol dupa ce apelati la politie.
Pentru suspendarea activitatii va recomand o plangere cu privirea la deranjarea linistii publice, reclamatie la Inspectia in constructii daca nu are autorizatie de constructie si la primarie pentru lipsa autorizarii de functionare.