avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema cu restaurant infiintat langa casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema cu restaurant infiintat langa casa

Un jmecherete care si-a tras o cladire langa casa mea, face chefuri noaptea si si-a deschis activitate de restaurant.

Zgomot, muzica tare noaptea, balamuc.

Cum pot s-o rezolv cu nesimtitul ?
De discutat nu se poate, e peste asteptari de nesimtit si inselator.

Sunt convins ca se poate face o actiune in civil impotriva lui, oricum nu are acceptul nostru pentru restaurant. Activitatea pe care a cerut-o la acord (am dat un acord la un moment dat) este catering si atat.

Caut un avocat care sa se bage in asa ceva si sa mearga pana la capat.

Multumesc.
Stimate "Mahetin",

Te contrazici.

Initial mi-ai dat un citat din legea 61/1991 (culmea, eronat, din ce am studiat eu legea respectiva) in care imi explici ca fapta de a face galagie intre orele 22-08 este sanctionata ca si infractiune.

Am revenit cu raspuns la aceasta aboradare a ta in care spun ca voi incerca sa calific ca si infractiune fapta de la Art. 3, alin 26. Iata textul legii:

<<<<<
Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
-----------------------------------------------

25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;

27) organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban;

>>>>>>>>

Deci, posibilitatea ca faptele respective sa fie incadrate ca si infractiune exista. Asta m-as fi asteptat sa revii ca si raspuns, sa ma ajuti cu elemente in calificarea faptei respective ca si infractiune.

In schimb, dumneata te contrazici flagrant, luandu-ma la 11 metri a doua oara in aceasta discutie.

Stimabile, o singura chestie vreau sa spun despre atitudinea dumitale:

Fault !
Ai comis-o.
Legea a fost republicata. Daca dumneavoastra reusiti sa transformati contraventia in infractiune si procuratura va transmite spre judecare cazul atunci eu ma plec in fata dumneavoastra.

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
Domnule "nanone", daca nu aveti cunostinte juridice, nu dati cu bata ca nu merge. Atunci cand legea spune "fapta constituie contraventie in masura in care nu constituie infractiune" se refera la situatia in care fapta respectiva intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni determinate de lege. Ex : un tip face galagie asa de mare cu un aparat incat se cutremura peretii, se sparg geamuri = distrugere = infractiune (art. 217 C.pen).

Mahetin v-a dat niste sfaturi pertinente. In afara forumului, intr-un biroas aveati de achitat 30 de lei minim pentru informatiile astea. Asa ca, va rugam sa pastrati limita respectului cuvenit oamenilor care doresc sa ajute pe acest forum.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
Mihaela Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liniste duminica Niclilidoru Niclilidoru De ce nu exista program de liniste diferit pentru zilele de sambata si duminica???? Inainte duminica era zi de odihna... Acum nu mai exista asa ceva!!!??? (vezi toată discuția)
Tulburarea folosintei locuintei - art 320 cp annamariacir annamariacir Buna ziua, Am probleme de un an de zile cu un vecin care ba asculta muzica la maxim, ba se uita la filme/tv in asa fel incat pot auzi clar la ce se uita. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. care este legislația în vigoare privind tulburarea ... BBoti91 BBoti91 Bună Ziua. Care este legislația în vigoare privind tulburarea liniștii, și care sunt orele se liniște? Locuiesc în casă iar vecina mă amenință cu ... (vezi toată discuția)