Stimate "Mahetin",
Te contrazici.
Initial mi-ai dat un citat din legea 61/1991 (culmea, eronat, din ce am studiat eu legea respectiva) in care imi explici ca fapta de a face galagie intre orele 22-08 este sanctionata ca si infractiune.
Am revenit cu raspuns la aceasta aboradare a ta in care spun ca voi incerca sa calific ca si infractiune fapta de la Art. 3, alin 26. Iata textul legii:
<<<<<
Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
-----------------------------------------------
25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
27) organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban;
>>>>>>>>
Deci, posibilitatea ca faptele respective sa fie incadrate ca si infractiune exista. Asta m-as fi asteptat sa revii ca si raspuns, sa ma ajuti cu elemente in calificarea faptei respective ca si infractiune.
In schimb, dumneata te contrazici flagrant, luandu-ma la 11 metri a doua oara in aceasta discutie.
Stimabile, o singura chestie vreau sa spun despre atitudinea dumitale:
Fault !
Ai comis-o.
Domnule "nanone", daca nu aveti cunostinte juridice, nu dati cu bata ca nu merge. Atunci cand legea spune "fapta constituie contraventie in masura in care nu constituie infractiune" se refera la situatia in care fapta respectiva intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni determinate de lege. Ex : un tip face galagie asa de mare cu un aparat incat se cutremura peretii, se sparg geamuri = distrugere = infractiune (art. 217 C.pen).
Mahetin v-a dat niste sfaturi pertinente. In afara forumului, intr-un biroas aveati de achitat 30 de lei minim pentru informatiile astea. Asa ca, va rugam sa pastrati limita respectului cuvenit oamenilor care doresc sa ajute pe acest forum.