Langa casa am un restaurant infiintat de un domn care la cererea acordului nostru a cerut accept pentru catering. Dupa vreo 1 an de activitate, a inceput sa dea petreceri de noapte, galagie, zgomot, etc.
Desi chem constant politia in timpul noptii cand e cazul, nu e o rezolvare a la long chestia asta.
Cum pot sa procedez ca sa rezolv problema ?! Ce-mi sugerati ca abordare catre autoritati si/sau instanta?
Si o chestiune accesorie -- domnul cu restaurantul s-a jurat cu cerul si pamantul cand ne-a cerut acordul ca NU va face VREODATA restaurant. Avand in vedere ca a procedat la inselaerea unor astetptari ale noastre care am dat acordul pentru catering, putem avea o actiune impotriva lui personal eventual in penal ?
in penal nu, dar in civil puteti avea castig de cauza, numai instanta o vad ca solutie la problema dvs, intrucat politia .....stiti si dvs mai bine, din pacate
Pentru tulburarea linistii publice , daca exista aceasta va puteti adresa politie conform prevederilor Legii nr.61/1991 , aratand care a fost initial obiectul lucrativ al restaurantului.
Daca politia locala nu isi face datoria , sesizati organulierarhic superior , chiar IGPR Directia de Ordine Publica.
Puteti sesiza Protecta Mediului si Primaria , aratand in legatura cu schimbarea obiectuluide activitate.
Puteti formula actiune in pretentii.