avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate border

Activitate border

Răspuns la discuția legalizarea hotararii de divort
border a scris:

baloi gica a scris:

De acord cu totul. Mai aveţi în vedere şi disp.art.619 cpc privind calea de atac în ce priveşte numele, adică 30 zile de la comunicare.
Da,multumesc, de la comunicare au trecut mai mult de 30 de zile nefiind atacata aceasta .Spuneti-mi va rog daca se poate hotararea devine definitiva si irevocabila abia dupa legalizarea ei?
Răspuns la discuția legalizarea hotararii de divort
simonette12 a scris:

Aveti obligatia ca in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort sa solicitati schimbarea numelui in CI, depasirea acestui termen fiind contraventie care se sanctioneaza cu o amenda cuprinsa intre 40 lei si 80 lei.
va multumesc pentru lamuriri,o seara placuta.Cu respect Maria
Răspuns la discuția anulare hotarare de divort
simonette12 a scris:

Cata vreme exista o hotarare de divort definitiva si irevocabila, casatoria este desfacuta , prin urmare nu mai aveti cum sa renuntati la actiunea de divort.
Singura varianta este sa va recasatoriti.
M:wassat:ultumesc frumos,dar avand in vedere ca nu am legalizat inca hotararea de divort exista cumva posibilitatea anularii divortului?
Răspuns la discuția legalizarea hotararii de divort
baloi gica a scris:

De acord cu totul. Mai aveţi în vedere şi disp.art.619 cpc privind calea de atac în ce priveşte numele, adică 30 zile de la comunicare.
Da,multumesc, de la comunicare au trecut mai mult de 30 de zile nefiind atacata aceasta .
Răspuns la discuția legalizarea hotararii de divort
simonette12 a scris:

Nu exista un termen.
Hotararea dvs. este definitiva si irevocabila asa cum afirmati aici:
www.avocatnet.ro/content/for... .
Pentru legalizare aveti nevoie de:
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei,
-hotararea a carei legalizare se solicita.
In situatia in care doriti sa va recasatoriti, veti avea nevoie de aceasta hotarare legalizata, fiind necesar ca Serviciul de Stare civila sa faca mentiune pe certificatul de casatoriei cu privire la desfacerea acesteia.
De asemenea in situatia in care instanta a dispus ca dupa desfacerea casatoriei sa reveniti la numele avut anterior casatoriei, aveti nevoie de hotararea legalizata pentru schimbarea CI si a celorlalte acte.
va multumesc frumos pentru lamuriri,intr-adevar instanta a dispus ca dupa desfacerea casatoriei sa revin la numele anterior,numai ca as dori sa mai astept pana in august ca sa legalizez hotararea avand in vedere ca din anumite motive am nevoie sa raman pe fostul nume(nimic ilegal) sper sa nu fie probleme daca astept atat si abia prin luna august sa-mi schimb toate actele. credeti ca pot avea necazuri daca imi schimb actele mai tarziu?:-/O zi cat mai placuta si inca o data multumesc frumos
buna ziua,poate cineva sa-mi spuna cand trebuie sa legalizez hotararea de divort,daca o pot face oricand sau este un termen anume? va multumesc
buna ziua,sa-mi spuna cineva daca care cunoaste cum si daca se poate anula o hotarare de divort o data devenita definitiva si irevocabila deoarece eu si fostul sot am dori sa renuntam la divort.Se mai poate face ceva ?:(VA MULTUMESC!:bow:
Răspuns la discuția schimbarea numelui dupa divort
cermak gruianu a scris:

border a scris:

gi_jane2 a scris:

sotul ar fi de acord?
DA ,este de acord imi puteti raspunde va roggggggggg


Parerea mea este ca daca nu ati investit instanta, cu aceasta cerere, de la bun inceput, acum, nu mai este posibil acest lucru, chiar daca fostul sot este de acord cu acest lucru.In apel, nu se poate schimba cauza sau obiectul cererii/cererile accesorii ( a se vedea disp. art.294 (1) C.proc.civ.).

Mai exista o varianta: impacarea partilor in apel.Nu prea am inteles eu de ce ramane definitiva si irevocabila hotararea de divort, in data de 9 iulie...dar nu ne-ati prezentat amanunte cu privire la comunicarea hotararii/divort.


ultima infatisare a fost in data de 9 mai,comunicarea ne-a venit dupa 30 de zile,adica pe 9 iunie si mai raman 30 de zile in care se poate face recurs adica pana pe 9 iulie cand hotararea devine definitiva si irevocabila conform legii
Răspuns la discuția schimbarea numelui dupa divort
sotul este de acord sa mentin numele din timpul casatoriei:),noi de fapt dupa divort am ramas impreuna,continuam sa traim impreuna,dar fara acte si ne intelegem cum nu se poate mai bine
buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti cum procedez si daca se poate sa-mi pastrez totusi numele din timpul casatoriei,avand in vedere ca in data de 9 mai s-a pronuntat divortul meu,iar eu am solicitat anterior sa raman la numele de fata#-o.0...Mai am la dispozitie timp pana in 9 iulie cand hotararea devine definitiva si irevocabila.Va multumesc:">