avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate MOKUSKA

Activitate MOKUSKA

Discuție Sulta
Buna seara, v-as ruga daca puteti sa ma ajutati :
in cadrul procesului de partaj mi s-a stabilit o sulta de 50,000 lei reprezentand 35% din valoarea unui imobil, pe care sunt trei uzufructuari, eu si fostul meu sot detinand doar nuda proprietate. Intrebarea mea este daca in cazul in care nu pot achita aceasta suma si se ajunge la executare silita, valoarea imobilului va fi mai mica , banii incasati prin executare se impart procentual conform hotararii judecatoresti?, deci el ramane cu 50,000 lei iar paguba ramane numai a mea? Ce se intampla cu uzufructuarii?
De asemenea hotararea judecatoreasca nu specifica termenul de achitare al sultei, cat timp pot amana plata acesteia?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Preaviz
Astaza mi-am dat demisia, iar seful nu vrea sa mi-o aprobe motivand ca dupa noul Cod al Muncii trebuie sa ma prezint la lucru 45 de zile lucratoare avand functie de conducere, desi in CIM am trecute 30 zile calendaristice. Ma poate obliga sa vin la lucru inca 45 de zile?
Răspuns la discuția Preaviz
Zilele de concediu care mi se cuvin de la inceputul anului, nu are obligatia sa mi le aprobe, daca plac cu demisie?
Discuție Preaviz
In contractul de munca am trecuta perioada de preaviz de 30 de zile din care eu pot sa ma mai prezint la locul de munca doar 19. Am nevoie de acordul angajatorului pentru a-mi lua zilele de concediu (6) din perioada de preaviz? Daca nu ma prezint la servici 5 zile ce mi se poate intampla?
Va multumesc.
Răspuns la discuția CHITANTA DE MANA
am vandut un apartament propritate dinaintea casatoriei. in contractul de vanzare cumparare nu s-a trecut toata suma. am o chitanta de mana in care e trecuta restul sumei.
am cumparat in timpul casatoriei o casa cu fostul sot, pentru care ne judecam la partaj, casa pe care am cumparat-o si am modificat-o cu ajutorul banilor mei.
intrebarea era daca pot folosi chitanta impreuna cu cvc pentru a dovedi ca aportul meu a fost de 100% pentru cumpararea casei.
buna seara.
poate fi folosita o chitanta de mana in instanta pentru a dovedi faptul ca la o anumita data am dispus de acea suma de bani?
multumesc.