avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

In contractul de munca am trecuta perioada de preaviz de 30 de zile din care eu pot sa ma mai prezint la locul de munca doar 19. Am nevoie de acordul angajatorului pentru a-mi lua zilele de concediu (6) din perioada de preaviz? Daca nu ma prezint la servici 5 zile ce mi se poate intampla?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 13 Aprilie 2012
1. Este nevoie de acordul angajatorului.
2. Abatere disciplinara (absente nemotivate) si sanctionare, care poate fi desfacerea disciplinara a contractului de munca.
Zilele de concediu care mi se cuvin de la inceputul anului, nu are obligatia sa mi le aprobe, daca plac cu demisie?
Poate sa vi le aprobe sau sa va plateasca contravaloarea lor.
@ MOKUSKA

1. pe perioada de preaviz este posibila luarea CO .. CO nu suspenda termenul de preaviz

2. la incetarea raportului de munca , zilele de CO neefectuate se compenseaza in bani (art.146 alin.4 C.mun.)

3. nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Astaza mi-am dat demisia, iar seful nu vrea sa mi-o aprobe motivand ca dupa noul Cod al Muncii trebuie sa ma prezint la lucru 45 de zile lucratoare avand functie de conducere, desi in CIM am trecute 30 zile calendaristice. Ma poate obliga sa vin la lucru inca 45 de zile?
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2012
MOKUSKA, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie fara respectarea preavizului. Mircic Mircic Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce se poate intimpla in cazul in care DEMISIONEZ si nu respect conditiile de preaviz (nu ma prezint la serviciu sau nu execut ... (vezi toată discuția)
Preaviz de plecare BogdanMehes BogdanMehes In noul cod al muncii , preavizul de plecare cand iti dai demisia este 15 zile lucratoare , sau calendaristice? Si daca angajatorul nu vrea sa ma lasa sa plec ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim in preaviz popescusandu popescusandu Daca imi puteti spune, in ce conditii angajatorul imi poate desface CIM inainte de terminarea perioadei de preaviz (cele 20 de zile). Cele 20 de zile sunt ... (vezi toată discuția)