avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Activitate geaninap

Activitate geaninap

Răspuns la discuția Somaj Italia
Dna a spus ca mama a fost stearsa de pe listele de somaj.
Care sunt motivele care duc la stergerea de pe lista de somaj?
Răspuns la discuția Somaj Italia
Ieri a fost o ruda la dna aceea la care a facut dosarul.Aceasta a spus ca mama nu o sa primeasca somaj pt ca a fost'scoasa de la somaj",dar a amanat pe saptamana viitoare,vineri sa ii dai un raspuns clar.Amana mereu sa dea un raspuns clar.Mama s-a intors imediat dupa ce a facut dosarul in Romania.Pe 13 decembrie a lasat dosarul cu tot ce trebuie la dna aceea,iar pe 15 decembrie a revenit in tara.I-au spus ca nu e nici o problema ,ca poate veni in tara ca primeste sigur somajul,ca are tot dreputul pt ca au fost platite toate contributiile la stat si e totul in regula.La acasta doamna fac toti actele de somaj din acea localitate.Ea ar trebui sa le duca la sediul din Bari..
Discuție Somaj Italia
Buna seara.Mama a lucrat in Italia cu contract timp de 2 ani si cateva luni.Cand sa plece acasa de Craciun i-au spus ca nu mai au nevoie de ea si ca trebuie sa faca in maxim o saptamana actele pentru somaj .Dosarul nu l-a facut in Bari la la institutia abilita ci in Salicandro la o agentie de voiaj unde lucra dna care lucra si la instututia ce se ocupa de somaj din Bari.Acolo faceau toti dosarele de somaj.Cand sa faca dosarul mama a fost la Bari si a spus ca are dreptul sa primeasca somajul timp de 1 an.A despus toate actele inclusiv a atasat si contul pt card internationl.I-au spus ca poate sa vina in Romania ca banii vor fi virati in cont si poate sa ii scoata cu cardul international atasat contului si ca dosarul e perfect nelipsind nimic.Dupa 4 luni mama a sunat la dna la care a facut dosarul(la agentia de voiaj) si aceasta i a spus ca trebuie sa primeasca banii.Au trecut 7 luni deja si inca nu a primit banii.As vrea sa stiu daca asa se primeste somajul(mai mult de o jumatate de an de asteptat)sau e ceva necurat la mijloc(dna aceea care se ocupa de somaj fiind prietena buna cu familia la care a luctrat mama,nu a dus dosarul in Bari astfel mama pierzand orice sansa de a primi un ban)?Mentionez ca familia la care a lucrat mama a trebuit sa ii plateasca mamei 4500 de euro pt concediile neplatite si pentru al 13 salariu neplatit in timpul contractului si cu greu a resusit sa ii primeasca,acestii dorin sa o "pacaleasca'cu o suma foarte mica si punand-o sa semneze un act care spunea ca a primit suma corecta.E un caz extrem de complicat.#-o
Răspuns la discuția Pot sa dau in judecat un vecin?
Stiu ca raman...nu am nimic impotriva dar trebuie sa inteleaga ca nu poti trai asa intr-o comunitate...Dar sunt aproape 6 ani de chin:latraturi,mizerie,cuvinte urate la adresa mea decate ori le-am atras atentia.Nu se mai poate.Plus ca au stricat si gardul dintre noi.E totul numai gauri,iar unde nu au facut cainii au facut ei ca au nevoie de plasa..Pana la urma se muta in curte cu mine.Nu sunt rasista,nu am nimic impotriva lor..doar atat:LINISTE SI SA POT RESPIRA AER CURAT!
De 5..6 ani s-a mutat langa mine o familie de rromi.De atunci si -a a dus in jur de 35 de caini in curte.Nu poti sa respiri de mirosul excrementelor.Tot eu au facut la nici la 10 cm de gard anumite"constructii"pentru adapostirea animalelor din tot felul de gunoaie:ciocani,sarme,lemne,nailon..etc facand foarte multa mizerie.Legal se poate face ceva?Unde as putea sa ii reclam?Mentionez ca am discutat cu ei sa ne intelegem,sa faca curat dar m-am lovit de un zid.Au inceput sa tipe,sa imi adreseze cuvinte obscene...Multumesc mult
Răspuns la discuția Deducere personala
am si eu o dilema...am fost la CJAS pt a afla cum poate tata sa fie coasigurat.mi s-a spus sa fac o declaratie la notariat ca sunt de acord sa il iau pe tata in intretinere si ca acesta nu are nici un venit,si sa aduc de la serviciu o adeverinta de salariat.Le-am facut si la CJAS mi-au dat o adeverinta de coasigurat pe numele tatalui meu.Nu am facut declaratia pentru deducere la serviciu.Stiu ca mama a trebuit sa faca o declaaratie la notariat pe propia raspundere ca e deacor da o iau in intretinere si ca nu are venit.Este o problema daca nu am dus actele la serviciu pt deducere?Tata este internat si am dus adeverinta data de CJAS.iar una dintre asistente mi-a spus ca e buna hartia iar alta nu.Am facut ceva ilegal?
mi-e teama sa nu am probleme mai tarziu ...