avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Activitate robertyy

Activitate robertyy

Buna ziua comunitate,

Parintii mei locuiesc intr-o zona rurala, langa o garla. In fiecare an cand sunt precipitatii abundente sunt inundati de garla care se revarsa deoarece este un pod in zona cu tuburi care se infunda.

In anii anteriori, ca in anul acesta, pompierii si protectia apelor au fost sesizati dar nu s-a facut nimic real cu podul respectiv.

Cred ca cel mai in regula ar fi sa se depuna catre primarie o cerere din care sa reiasa ca garla trebuie amenajata in asa fel incat sa se permita scurgerea apei. Din pacate nu stiu ce structura ar trebui sa aiba o astfel cerere si ce argumente pot fi mentonate acolo pentru a se lua masuri.

Cred ca si celelalte gospodarii pot face cereri similare deoarece nu doar parintii mei sunt afectati.

Va rog sa ne ajutati.

Nu am gasit o categorie exacta asa ca l-am mentionat unde am crezut ca se potriveste. Poate fi mutat unde este in regula.

Va multumesc anticipat pentru ajutor!

Toate cele bune!
Salutare

Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as dori sa inteleg cadrul legal.

Am o prietena care isi doreste sa iasa dintr-o relatie cu un tip. In urma cu un an i-a oferit cadou un telefon iPhone. Acum, foloseste dispozitivul pentru a-i urmarii locatia dupa IMEI deoarece cu are acces la contul iCloud.

As dori sa stiu cum ar trebui prezentata situatia daca ar fi sa mearga la politie, ce dovezi ar putea prezenta (tipul ii trimite mesaje si printscreen-uri in care ii dovedeste ca o urmareste).

Multumesc,
Toate cele bune!
Buna ziua,

Am un stagiu de cotizare realizat de 43 ani, 11 luni si 7 zile,

Anul trecut cand am incercat sa ma pensionez anticipat mi s-a spus ca acest lucru va fi posibil in luna noiembrie a acestul an.

Cand m-am prezentat la casa de pensii, mi s-a respins cererea si mi s-a spus ca va trebui sa astept inca 9 luni pentru pensionare. Sunt nascut in noiembrie 1958 si am aproape 59 de ani.

Va rog sa imi spuneti, dupa legislatia in vigoare, care este data la care ma pot pensiona?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Mai jos am defalcat stagiul de cotizare.

- conditii normale: 12 ani, 3 luni, 19 zile;
- conditii deosebite: 1 ani, 7 zile;
- in grupa II: 24 ani, 1 luna si 5 zile
- stagiu aferent: 6 ani; 3 luni
- perioade asimilate: 1 an, 3 luni; 25 de zile
- in sistemul militar: 3 luni si 6 zile

Toate cele bune!
Buna ziua,

In luna aprilie am fost surprins de politia rutiera pe marginea autostrazii bucuresti-pitesti. Acestia m-au legitimat si au spus ca am savarsit o contraventie si mi-a dat o amenda imensa pararea mea pt actiunea savarsita "Pieton pe autostrada" spun ei in valoare de 9 puncte adica 609RON. Mi-au spus sa semenez procesul verbal si am refuzat, mi-a sosit prin posta 3 saptamani mai tarziu dar l-am refuzat si atunci urmand sa imi fie adus la cunostinta de catre politia din raza localitatii din care fac parte. Am semnat ca am primit procesul sper ca nu m-am condamnat pentru asta.
DUpa cateva zile am fost la judecatorie unde am depus plangere impotriva contraventiei.
A venit ziua infatisarii si m-am prezentat in fata judecatorului.
Din cauza fricii am spus ca solicit un avocat si ma intreb daca sunt obligat ca la urmatorul termen sa ma prezint cu un avocat?
Si daca as renunta la acuzatii ar mai trebui sa platesc vreun fel de cheltuieli de judecata?
Va multumesc anticipat si astept raspunsuri cat mai curand sanatate! :)