OUG 3/2018 aduce modificari in ceea ce priveste modul de calcul al contributiei la CAS pentru concediile medicale, Intrebarea este se modifica modul de calcul pentru toate persoanele aflate in concediu medical sau doar pentru somerii aflati in aceasta situatie?
In cazul in care unei agentii de turism care aplica regimul marjei (tva doar la comision) i se anuleaza codul de tva va mai putea aplica regimul marjei? Am primit pareri contradictorii cum ca fie colectez tva la fel ca si pana acum, fie la toata suma facturata clientului. Ce credeti?
Un salariat primeste un avans in lei iar ca document justificativ aduce ulterior un bon fiscal achitat cu tichete de msa, se poate justifica avansul cu acest bon?
Daca o societate acorda salariatilor lunar un numar de tichete cadou pe care le impoziteaza trebuie reflectata valoarea acestora in declaratia 205? Nu ma refer la varianta noua a acestui formular ci la cea care s-a depus anul acesta. Mentionez ca nu se incadreaza nu sunt acordate in scopuri de marketing nici din motive sociale ci ca un stimulent sa spunem asa iar impozitul s-a retinut pe statul de salarii si s-a raportat in 112.
Eu consider ca trebuie sa apara pe statul de plata si in declaratiile aferente pentru ca este in continuare salariatul meu dar dupa cum se vede dupa raspunsuri doua pareri, doua variante opuse.
Este corect sa raportam in 112 angajati aflati in crestere copil pe 0? Si tot pentru acestia vom intocmi fisa fiscala pe 0? Am gasit pareri diferite, dar stiu ca Itm Iasi solicitau ca acestia sa apara pe statul de plata pe 0 si la fel si cei de la somaj (in declaratie). Dvs. ce credeti?
Daca in cursul anului 2011 primesc o factura din 2010 si trec intreaga valoare pe cheltuiala nedeductibila (inclusiv tva-ul aferent) mai este necesara o rectificativa la 394 aferent semestrului din 2010 din care face parte factura?