avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Activitate xgangst

Activitate xgangst

Buna ziua, recent am cumparat o autoutilitara (din anul 1992) cu 2 locuri am introdus in tara am finalizat certificarea si omolagarea acestuia la RAR unde spre surprinderea mea au inregistrat in norma de poluare Non Euro.La cererea de la ANAF pentru cotatie taxa de timbru valoarea taxei depaseste cu mult valoarea masinii.Normal norma de poluare trebuia sa fie undeva Euro 2 dar din cauza ca este autoutilitara care se omologeaza dupa tipul de motor si nu dupa emisii de gaze s a ajuns la acesta decizie.
intrebarea mea este? > ok, platesc taxa dar ce sanse am sa recuperez in instanta , si eventual in cat timp? tototdata daca este cineva un avocat care se ocupa din Cluj Napoca cu aceste dosare?
multumesc anticipat
Răspuns la discuția omor din culpa
au trecut 2 ani si ceva , de atunci dar inca nu am ajuns in faza in care sa inchidem dosarul la procuratura .intre timp a fost solicitat expertiza tehnica care se pare ca este in favoarea mea, facut de un expert independent.Inca nu stiu la ce sa astept...
Stimati Domni, Doamne va rog sa ajutati cu un contact de la avocat bun din Sighisoara care poate sa ma ajute la un caz in care sunt implicat .
cazul am ami descris in forum est vorba de un accident cu masina, in incinta unei centru comercial din Sighisora.
orice informatie este binevenita, multumesc anticipat
Buna seara, am o problema si va rog sa ma ajutai cu sfat daca se poate...in februarie am avut un accident in urma caruia a murit o persoana dupa apr 2 luni in spital. accidentul sa produs in incinta unei spatii de aprovizionare a unei centru comercial care era dupa 2 zile de la deschidere.In detalli mai amanutite eu eram seful muncitoriilor de contructii care inca efectuam lucrari in aceasta zona care este si in afara regulilor de circulatie si restrictionat pentru persoane neautorizate.
accidentul sa produs pe o portiune de drum acces drept in timpul efectuarii manevrei de mers cu spate cu masina de firma, si dupa punera in miscare a autovechiculului o persoana fara sa se asigure a cacat pe carosabil fara sa se asigure,.Am observat in ultimul moment am tras de volan dar nu am putut evita contactul, fiind lovit de masina .am chemat salvarea si politia , care in ziua respectiva dupa luarea declaratiilor mi a dat inapoi permisul.
Nu eram sub influenta alcoholului fiind in timpul serviciului , nici nu am parasit locul accidentului si inainte de inceperea manevrei am si somat pe persoanele aflate pe carosabil care au si retras.
persoana accidentata era cu gluga pe cap cu o sticla de bere desfacuta in mana, ulteriortestul iesind negativ pentru alcolemie.
Asi vrea sa stiu ce pedeapsa pot sa primesc in acest caz deoarece nu se considera accident rutier si sanse am la proces.
astept raspunsul Dvs, cu stima