avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate maria000

Activitate maria000

ce trebuie sa fac? am pierdut un proces, insa avocata mea nu a solicitat cheltuieli de judecata. care este termenul pt. o astfel de cerere?
Răspuns la discuția restabilirea situatiei anterioare
s-a constatat nulitatea cerficatului de mostenitor a vanzatorului si anularea contractului de vanzare cumparare incheiat. instanta a dispus repunerea partilor in situatia anterioara incheierii celor doua acte autentice.
Răspuns la discuția restabilirea situatiei anterioare
si cum fac lucrul acesta?

situatie e urmatoarea: am incheiat un contract de vanzatre cumparare cu o persoana A, avand ca obiect un teren. Dupa un timp am fost chemat in judecata de un B, persoana care solicita nulitatea contractului dintre mine si A, constatandu-se acest lucru printr-o decizie definitiva si irevocabila. Ce trebuie sa fac, sa formulez o cerere de restabilire a situatiei anterioare, sa il chem in judecata pe A pentru a-mi restitui banii?
Răspuns la discuția contract de vanzare cumparare nul
Contractul de vanzare cumparare s-a incheiat fara prezentarea certificatului fiscal de catre vanzator( caruia i s-a anulat certificatul de mostenitor si contractul de vanzare cumparare), terenul nerevenindu-i vanzatorului ( parat alaturi de mine) ci unei comune reprezentate de primar.
situatia e urmatoarea: am cumparat un teren pe care in urma unui proces l-am pierdut, contractul de vanzare-cumparare a terenului fiind declarat nul de catre instanta judecatoreasca prin care s-a decis repunerea partilor in situatia anterioara printr-o hotarare definitiva si irevocabila. Acum ce pot face eu? trebuie sa incep un alt proces prin care sa-i chem in judecat pe cei de la care am cumparat pentru am primi banii inapoi? intrucat am ramas fara teren si fara bani.