avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare nul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare nul

situatia e urmatoarea: am cumparat un teren pe care in urma unui proces l-am pierdut, contractul de vanzare-cumparare a terenului fiind declarat nul de catre instanta judecatoreasca prin care s-a decis repunerea partilor in situatia anterioara printr-o hotarare definitiva si irevocabila. Acum ce pot face eu? trebuie sa incep un alt proces prin care sa-i chem in judecat pe cei de la care am cumparat pentru am primi banii inapoi? intrucat am ramas fara teren si fara bani.
Cel mai recent răspuns: maria000 , utilizator 13:52, 21 Iunie 2011
repunerea partilor in situatia anterioara presupune ca tu sa predai spatiul iar celalalt sa iti restituie pretul platit, actualizat.
cu alte cuvinte nu eliberezi terenul pana ce nu vezi banii.
Contractul de vanzare cumparare s-a incheiat fara prezentarea certificatului fiscal de catre vanzator( caruia i s-a anulat certificatul de mostenitor si contractul de vanzare cumparare), terenul nerevenindu-i vanzatorului ( parat alaturi de mine) ci unei comune reprezentate de primar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat in baza unui certificat de mostenitor fals danabaroncea danabaroncea am cumparat un apartament in urma cu 6 ani si dupa un an am primit citatie cu anularea actului de vanzare cumparare,eu fiind cumparator de buna credinta.dupa ... (vezi toată discuția)
Act de mostenitor fals danabaroncea danabaroncea imi puteti spune unde as putea reclama un notar public pt ca a intocmit un act de mostenitor(care ulterior a fost declarat nul) fara a chema vreun martor care ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca mariamaria1 mariamaria1 cum poate fi pusa in executare o hotarare judecatoreasca prin care s-a anulat un contract de vanzare cumparare? reclamantul vrea sa fie proprietar cu privire ... (vezi toată discuția)