avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de mostenitor fals
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de mostenitor fals

imi puteti spune unde as putea reclama un notar public pt ca a intocmit un act de mostenitor(care ulterior a fost declarat nul) fara a chema vreun martor care sa sustina declaratiile mostenitorilor,eu cumparand un apartament in baza acestui act.ulterior mostenitorii care nu au fost cuprinsi in actul de mostenitor anuland actul de vanzare-cumparare,eu ramanand pierduta de apartament.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
danabaroncea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:09, 3 Februarie 2012
Adica? Exemplificati mai mult.

Cine sunt cei care au primit „actul de mostenitor” si cine sunteti dvs?

Notarii emit certificatele de mostenitor conf codului civil, care spune cine este mostenitor si cine nu. Notarul nu are nevoie de martori ci doar de documentele de stare civila care sa ateste legatura de rudenie/legatar
eu sunt cel care a cumparat apartamentul
la dosarul notarului se afla anexa de la primarie in care se arata ca vanzatoarea are 1 copil,apoi mai apare o declaratie in care ea arata ca are 3 copii.toti cei 3 copii au cedat in favoarea vanzatoarei emitandu-se un act de mostenitor.la 10 luni dupa ce am cumparat apt. au mai aparut 2 mostenitori care nu au fost trecuti in actul de mostenire
Si cine sunt ceilalti 2 succesibili?

Dvs. nu aveti o problema atat de mare. Vanzatoarea, daca se va constata ca si cei 2 sunt mostenitori acceptanti va trebui sa le dea partea lor din banii obtinuti prin vanzare.
cei 2 erau copii vanzatoarei.pana sa ma actioneze in judecata pt declararea nulitatii contractului de vanzare cumparare,cei doi mostenitori care nu au fost inclusi in act au desfiintat actul de mostenitor printr-o hotararea judecatoreasca,apoi in baza acestei hotarari ei m-au actionat in instanta iar in final actul de vanzare a fost declarat nul

Alte discuții în legătură

Anularea unei hotarari judecatoresti danabaroncea danabaroncea buna ziua.as dori sa va intreb daca se poate anula o hotarare judecatoreasca in civil ?de fapt am cumparat un apt iar vanzatoarea a facut decalaratii in fals ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat in baza unui certificat de mostenitor fals danabaroncea danabaroncea am cumparat un apartament in urma cu 6 ani si dupa un an am primit citatie cu anularea actului de vanzare cumparare,eu fiind cumparator de buna credinta.dupa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare nul maria000 maria000 situatia e urmatoarea: am cumparat un teren pe care in urma unui proces l-am pierdut, contractul de vanzare-cumparare a terenului fiind declarat nul de catre ... (vezi toată discuția)