am cumparat un apartament in urma cu 6 ani si dupa un an am primit citatie cu anularea actului de vanzare cumparare,eu fiind cumparator de buna credinta.dupa ani de judecata sa dat o sentinta cum ca vanzatoarea a facut fals in declaratii privind actul de mostenire care a stat la baza cumparariii apartamentului.intre timp s-a anulat contractul de vanzare cumparare,mie nerevenindu-mi nici un ban din pretul apartamentului achitat vanzatoarei.in penal cand sa dat sentinta referitoare la falsul in declaratii partea privind recuperarea banilor platiti de mine sa dispus sa fie facuta in civil.am ajuns la disperare.oare mai am vreo sansa sa-mi recuperez banii platiti pe apartament?s-a mai intalnit un astfel de caz?va multumesc
si in procesul civil ca si in cel penal am cerut banii
in sentinta din civil sa dispus repunerea in situatia anterioara(nu prea am inteles ce a vrut sa zica cu asta),iar in cel penal la instantele de judecatorie si tribunal sentintele au fost da fals,uz de fals si insalaciure a vanzatoarei cu obligatia de achiatare a sumei platite de mine,dar la curtea de apel sa dispus doar condamnarea pt fals in declaratii si banii sa-i recuperez pe cale civila
si daca a fost proces penal aveati posibilitatea sa va inscrieti ca parte civila.. acum, numai conteaza ce ati fi putut face.. conteaza daca aveti sau nu posibilitatea sa duceti un proces civil sub aspectul costurilor: taxe de timbru, onorarii avocati, expertize de actualizare a sumei.. sa
sapt viitoare am procesul civil si mi s-a cerut o taxa de timbru,eu sunt in crestere mame acum si am un venit de 600 ron pe luna si nu benificez de altele.am sa depun acrte sa cer sa nu platesc taxa de timbru.av este platit(am facut credit la banca ca sa-l platesc).ideea e daca am vreo sansa sa-mi recuperez banii,ca la cate am vazut pana acum mi-e si frica sa mai sper
Teoretic exista posibilitatea ca instanta de judecata ,analizand probele dvs ,sa dispuna obligarea vanzatorului la plata sumei achitate pentru apartamnet
Practic nimeni nu va poate garanta ca in final,vanzatorul va fi de buna credinta ,sa respecte hotararea instantei si nu va desfasura demersuri pentru a invoca starea de insolvabilitate,situatie in care dvs ramaneti cu o hotarare favorabila care insa nu poate fi executata
Fals in acte
MARIUS70
FALS IN ACTE
Sunt in situatia urmatoare: G.M. fiind titularul unui contract de inchiriere a unui apartament nationalizat a achizitionat de la Statul Roman ... (vezi toată discuția)