avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru-evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru-evacuare

Buna ziua!

Am facut o actiune in evacuare si acum trebuie sa platesc taxa de timbru. Am citit legea 146/97, dar nu am gasit nimic legat de evacuare si nu stiu la care dintre cereri/actiuni sa incadrez evacuarea :-/

Imi puteti spune, va rog, cat e taxa de timbru pentru evacuare? Si pentru a stii pe viitor, carui alineat ii corespunde?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Georgeta2013 , utilizator 16:26, 11 Februarie 2013
parca 19 lei si timbru jud de 0.3 ron
Pentru evacuare taxa de timbru este de 10 lei, conform art. 3 lit. b din Legea nr. 146/1997 - cereri care privesc dreptul de folosinta a locuintelor sau a unor incaperi, nelegate de plata anumitor sume de bani, precum si cereri de ordonanta presedintiala al caror obiect nu este evaluabil in bani, iar timbrul judiciar de 0,3 lei. ;)
Nu ati citit toata legea probabil.
Cora are dreptate.Vedeti mai sus.;)
buna ziua eu am cumparat un apartament acum 3 ani printro agentie imobiliara , am incheiat contract de vc.cu vanzatoarea care avea 75 de ani am dat suma de 40.000 euro cash vanzatoarei in fata notarului vanzatoarea sa prezentat la noatariat cu cert.de la IML.cai sanatoasa .la o luna ma dat in judecata pe civil ca vrea anularea contractului de vc. pe motivul ca a fost inselata de catre chriasa ei si de catre concubinul acesteia si la iesirea din notariat cineva iar fi furat banii dupa vanzarea apart.si ca ea defapt nu avrut sa si vanda casa ci doar sa o inchirieze si actele care a venit cu ele la incheierea contractului de vc.ar fi fost false ca ar fi obligato chiriasa ei sa mearga sa scoata toate actele. am fost citata intrun dosar penal unde concubinul chiriasei ar fi fost arestat ,eu am fost citat ca MARTOR, iar la terminarea fondului mia anulat contractul de vc.am facut apel,recurs,a ramas aceiasi sentinta de la fond. adica sa se repuna partile in situatia anterioara iar eu sa dau vanzatoarea in judecata sa mi dea cei 40.000 euro inapoi. am dato in judecata ma judec deja de 3 luni iar ea nu se prezinta la proces pt.ca avocatul ei a invatato si sa dus cu ea la spitalul 9 si a spus instantei ca are interdictie de a se prezenta in proces ca are dementa, si la proces este prezent un curator, acum avocatul vanzatoarei mia bagat actiune de evacuare, . dar vreau sa va intreb daca eu am deja proces pe rol de 4 luni si ma judec sa mi dea banii inapoi pe casa si am cerut si drept de retentie . ce pot face acum sa nu mma evacueze din casa ca nu mia dat nici banii si vrea sa ma dea si afara din casa cu copii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare sau revendicare andreicosminus andreicosminus Am formulat actiune in evacuarea din partea parintilor impotriva fiului lor care locuieste in imobilul acestora (casa de locuit) fara nici un titlu, deci ca ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata ptr mutatie silviu35 silviu35 AM stat cu o femeie 10 ani in concubinaj mia facut mutatie pe adresa ei. TIMP de 10 ani am avut o dacie,2 garsionere si o casa am acte pe ele pe care aceasta ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat in baza unui certificat de mostenitor fals danabaroncea danabaroncea am cumparat un apartament in urma cu 6 ani si dupa un an am primit citatie cu anularea actului de vanzare cumparare,eu fiind cumparator de buna credinta.dupa ... (vezi toată discuția)