avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare judecatoreasca

cum poate fi pusa in executare o hotarare judecatoreasca prin care s-a anulat un contract de vanzare cumparare? reclamantul vrea sa fie proprietar cu privire pe acel teren.
Cel mai recent răspuns: ContSters190226 , utilizator 20:50, 7 Martie 2011
Daca in hotarare se mentioneaza ca partile se repun in situatia anterioara, mergeti cu sentinta investita cu formula executorie la un executor judecatoresc pentru a executa hotararea, respectiv de a va pune in posesie.
Daca nu exista si un capat de cerere privitor la evacuare trebuie deschisa o noua actiune. Simpla anulare nu implica automat si punerea in posesie daca nu a fost solicitata
terenul este liber .pe cine sa evacuam?
Se mentioneaza in hotarare ca partile vor fi repuse in situatia anterioara?
Daca nu, trebuie sa depuneti o noua actiune....
avvalentina a scris:

Se mentioneaza in hotarare ca partile vor fi repuse in situatia anterioara?
Daca nu, trebuie sa depuneti o noua actiune....

Nu ,nu se mentioneaza repunerea partilor in situatia anterioara .Se mentioneaza decat ca instanta admite actiunea si CONSTATA nulitatea absoluta..............."

Alte discuții în legătură

Cum se pune in aplicare o decizie a tribunalului codreanu_auras codreanu_auras Buna ziua! Am o speta: pe un titlu de poprietate nu au fost trecuti niste mostenitori. Acestia deschid proces in instanta. Inainte de a deschide ei proces, ... (vezi toată discuția)
Constatarea nulitatii unui contract justinn justinn Buna ziua, la data de 30 noiembrie 2006 am chemat in judecata pe numitul x, pentru constatarea nulitatii partiale a titlului de proprietate pentru o suprafata ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila si definitiva =0 dmdc dmdc Din anul 1999 am o hotarare definitiva si irevocabila conform careia paratul (o societate comerciala si consiliul local)este obligat sa lase ... (vezi toată discuția)