cum poate fi pusa in executare o hotarare judecatoreasca prin care s-a anulat un contract de vanzare cumparare? reclamantul vrea sa fie proprietar cu privire pe acel teren.
daca instanta a constatat nulitatea absoluta atunci sunteti proprietar de drept al terenului si trebui sa il intabulati pe numele dvs. sentinta judecatoreasca trebuie sa fie definitiva si irevocabila.
Mai aveti de facut un pas si anume actiune avand ca obiect repunerea partilor in situatia anterioara, daca nu rezulta expres din dispozitiv.Incercati sa faceti intabularea cu sentinta definitiva si irevoc. si veti vedea...
O actiune pentru repunerea partilor in situatia anterioara presupune plata taxei judiciare la valoarea terenului. E ca in cazul actiunilor in revindecare. Nu cred ca veti putea intabula terenul in baza hotararii judecatoresti de constatare a nulitatii absolute a titlului ... nu stiu ce a fost, acte de vindere-cumparare, donatie .. . si pe ce motiv s-a dispus constatarea nulitatii absolute a titlului. Poate nu a fost indeplinita vreuna din conditiile de validitate a actului. Asta nu insemna ca operatiunea in sine este lovita de nulitate. Daca actul a fost declarat nul absolut repunerea partilor in situatia anterioara e necesara pentru ca fiecare parte sa restituie celeilalte parti ceea ce a primit in cadrul tranzactiei. Nu cred ca puteti ocupa terenul inainte de a restitui pretul primit la vanzare, daca a fost o vanzare. Deci, e nevoie de o actiune pentru repunerea in situatia anterioara.