Buna ziua! Am o speta: pe un titlu de poprietate nu au fost trecuti niste mostenitori. Acestia deschid proces in instanta. Inainte de a deschide ei proces, ceilalti vand cotele indivize. Decizia Tribunalului hotaraste anularea partiala a titlului de poprietate si inscrierea si celorlalti. Comisia locala constata ca terenul s-a vandut, ramanad doar o cota. Propune Comisiei judetene validarea anexei, dar diminuind cotele mostenitorilor. Acum mostenitorii sunt nemultumiti. Ce au de facut in continuare. Totusi acel contract prin care s-au instrainat cotele unor mostenitori este anterior deschiderii procesului de catre ceilalti.
Este o situatie mai delicata, dar daca puteti dovedi ca vanzarea s-a facut dupa deschiderea actiunii si ca cei vizati erau in cunostiinta de cauza, puteti ataca in instanta chiar si actele de vanzare a terenurilor.
Contractul de vanzare a cotelor s-a incheiat anterior deschiderii actiunii. Se pare ca mostenitorii legali care nu au vandut doresc sa intre in posesia cotelor legale ce s-au stabilit conform Deciziei Tribunalului. Dansiiconsidera ca prin propunerea care a facut-o Comisiei Judetene, Comisia Locala a incalcat legea pentru ca le-a diminuat cotele. Va multumesc pentru raspunsuri.
Este absolut firesc ca mostenitorii care nu au vandut sa doreasca sa intre in posesia cotelor stabilite prin decizie de tribunal.
O hotarare judecatoreasca definitiva, irevocabila si investita cu formula executorie prevazuta la art. 269 Cod procedura civila are putere de lege si trebuie respectata intocmai ca o lege.
Intrucat situatia este delicata, va recomand sa consultati un avocat. Cei care au cumparat cotele indivize, anterior inregistrarii litigiului pe rolul instantei, sunt cumparatori de buna credinta.
Buna seara
popescu 07
va rog ma puteti sfatui si pe mine cum sa fac sa pot obtine un titlu de proprietate, mai exact cum sa fac ca primaria sa depuna documentatia necesara ptr ... (vezi toată discuția)