situatie e urmatoarea: am incheiat un contract de vanzatre cumparare cu o persoana A, avand ca obiect un teren. Dupa un timp am fost chemat in judecata de un B, persoana care solicita nulitatea contractului dintre mine si A, constatandu-se acest lucru printr-o decizie definitiva si irevocabila. Ce trebuie sa fac, sa formulez o cerere de restabilire a situatiei anterioare, sa il chem in judecata pe A pentru a-mi restitui banii?
Nulitatea poate fi invocata de persoana ce are un interes in situatia in care, la incheierea actului, nu au fost respectate conditiile de fond( capacitate, consimtamant, cauza, obiect) si forma. E foarte important sa vedeti ce temei e invocat pentru ca actul sa fie nul si sa vedeti daca intr-adevar contractul a indeplinit in momentul incheierii toate conditiile necesare pentru a fi considerat valabil.
s-a constatat nulitatea cerficatului de mostenitor a vanzatorului si anularea contractului de vanzare cumparare incheiat. instanta a dispus repunerea partilor in situatia anterioara incheierii celor doua acte autentice.