avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract concesiune

buna ziua, am si eu nevoie de ajutor.am o casa construita pe terenul statului.casa fiind construita din 1974, contractul de concesiune a fost incheiat abia in 1996, ( a fost singura optiune vazuta atunci de a se putea intabula si casa). obiectul contractului este predarea-preluarea terenului in concesiune pt. constructie locuinta. intrebarea mea este se poate anula acest contract avand in vedere ca locuinta exista (dovada se poate face doar cu martori) cu mult dinaintea incheierii contractului de concesiune si daca se pot cere redeventele platite inapoi?
va multumesc
Nu sub nicio forma nu se poate rezilia respectivul contract pentru perioada cat exista constructia.
Iar redeventele nu se pot recupera intrucat ele reprezinta plata pentru folosinta terenului.
nu-i vorba de reziliere ci efectiv de anularea contractului, pt. faptul ca acea constructie exista la momentul incheierii lui.
Pai...este clar ca nu puteti anula. Terenul facea parte din domeniul statului(comunei,orasului, municipiului) si la acea data.
Faptul ca pana 1996 nu v-au perceput redeventa nu este relevant, intrucat poate nu exista un temei legal si o situatie reala care sa poata impune un asemenea act juridic.
Nu este lovit de nulitate absoluta!
Deci nu puteti face nimic din ceea ce doriti!
Nulitate(anulare , desfiintare ) sau reziliere ?Ca-s institutii diferite....Rezilierea opereaza pt neexecutarea culpabila in cazul contractelor cu executare succesiva , iar aceasta neexecutare opereaza dupa incheierea contractului

Insa cauzele de nulitate , fie ea absoluta sau relatiava, opereaza pt cauze anterioare incheierii actului , dintre care amintesc lipsa cauzei-nul . abs. , cauza ilicita /imorala-nul . abs , falsitatea cauzei conduce catre nulitatea relativa, obiect ilicit-nul .abs. , lipsa consimtamantului -nul abs., eroare asupra naturii actului juridic-nul abs , etc.

Nu e incidenta sanctiunea nulitatii absolute in acest caz.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de concesiune bogdan77m bogdan77m In 1992 Consliliul local a incheiat un contract de concesiune cu o societate. Contractul avea ca obiect concesionarea unui teren in vederea construirii unui ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare - cumparare teren marianasim marianasim Buna ziua, As dori sa stiu cum se poate sau daca se poate sa anulam un contract de vanzare - cumparare teren intre mama si fiu. Mama a vrut sa faca donatie ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta contr vanzare cumparare dumitru2000 dumitru2000 avem un contract de v-c - incheiat printr-un procurator fals. imobilul e cumparat de o batrana de 80 de ani. batrana moare si-l lasa mostenire fiului ... (vezi toată discuția)