avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Activitate RAMONAPOPA

Activitate RAMONAPOPA

Un spital a achizitionat camere de supraveghere exterioare si usi de acces cu cartela in valoare de 6000 lei.Unde le putem incadra ca investitii la cladire, sau ca obiecte de inventar ?
Va multumesc.
Răspuns la discuția PFA -programe informatice
Este inregistrat in scopuri de TVA prin optiune.
Un PFA cu cod CAEN 6202 platitor de TVA si inregistrat in ROI , in tara factureaza fara TVA .Exista ceva reglementari ptr.informaticieni in acest sens ?Este corect cum procedeaza ?
Buna ziua,
Societatea a achizitionat un demolator Bosch in valoare de 4800 lei + TVA .In ce grupa pot sa-l incadrez ?
De la ce numar de salariati este obligatoriu intocmirea contractului colectiv de munca pe anul 2016.Pana acum era de 21 de persoane.
In cursul lunii iunie s-a infiintat o IF comert cu 4 membri din familiei in procente diferite.Din cei patru doar 2 persoane vor lucra efectiv in magazin.Intrebarea mea este : asigurarea la pensii si sanatate se poate plati doar pentru cei ce lucreaza efectiv sau este obligatoriu pentru toti cei patru in functie de procentele sau partile cu care figureaza la infiintarea IF.Va multumesc.
Un angajat este student si vrea concediu fara plata pentru a merge la examene.Cate zile are dreptul pe an la concediu fara salar pentru studii?Si cum se acorda acesta integral sau in transe ?In codul muncii la art.54 nu specifica perioada.Angajatorul este obligat sa ii acorde concediu fara plata?.Exista undeva in codul muncii la alt articol specificat nr.de zile de concediu fara plata?Va multumesc.
Discuție REVISAL
In revisal nu este art.81 pentru demisie ci art.79.Am transmis cu art.79.
Discuție CONVENTIE SOMAJ
Din martie 2010 am avut incheiat o conventie cu somajul pentru un absolvent.Stiu ca unitatea are obligatia sa-l tina 3 ani ca salariat.Salariatul in cauza vrea sa plece de la firma . Cum trebuie sa-si faca lichidarea cu demisie? si ce articol? pentru ca firma sa nu aiba probleme cu banii primiti din conventie.
ART.82 ALIN 3 nu am gasit in noul cod al muncii.
Mentionez ca initial cim a fost pe 1 luna si vreau sa-l prelungesc pe inca 3 luni.
Multumesc.