avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters212553

Activitate ContSters212553

Răspuns la discuția Acte apartament sot si sotie
Deja deviati de la subiect,am pus o intrebare la care am primit raspuns.Acest imobil a fost dobandit impreuna dar sotia a participat chiar cu mai putin de 20% din valoarea apartamentului si chiar doresc sa fie trecuta in acte doar ca mi se pare normal chiar daca dumneavoastra vreti altceva(desii nu vad ce va ofensati atat sa fie jumatate jumatate)sa fie trecuta si ea in acte,doar ca nu jumatate.Daca dumneavoastra ganditi altfel e problema dumneavoastra.Cum sotia a avut incredere stie ea de ce.Va rog nu faceti afirmatii ofensatoare.O seara buna.se poate inchide.
Răspuns la discuția Acte apartament sot si sotie
Noi nu eram in tara la momentul respectiv si am considerat ca e mai ok asa , ca apoi la anu sa faca tatal meu donatie catre noi. raluk0207 a scris:

* nurorii.
Normal și corect era ca la momentul cumpărării să fi fost trecuti amândoi, in indiviziune, daca și nora a contribuit. Nu doar tata.

Răspuns la discuția Acte apartament sot si sotie
Chiar e atat de greu de citit ce scrie in primul post ??? In care am specificat cum fac sa o trec si pe sotie cand tata ne va dona apartamentul.
Gata am inteles , cand se va face donatie va fi trecuta 1/4 din valoarea apartamentului.
Răspuns la discuția Acte apartament sot si sotie
Ca sotia cu atat a participat cand l-a cumparat tatal meu.
Răspuns la discuția Acte apartament sot si sotie
Exact ,noi vrem donatie si atunci e cel mai bine daca se poate face asa din care sa reiasa ca 3 sferturi am eu parte si un sfert sotia,fara sa mai facem actul celalalt.
Acea conventie matrimoniala unde se poate face si cat ar costa?Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Acte apartament sot si sotie
Nu am incheiat nici o conventie matrimoniala cu sotia.Altfel nu merge ? Si aceasta conventie ce inseamna ca de candd o facem fiecare poate lua pe numele lui si ramane al lui ,chiar daca e in timpul casatoriei?Multumesc!
Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca tatal meu sa ni-l doneze noua.Intrebarea mea e daca se poate specifica undeva ca sotia sa aibe drept asupra imobilului de 20% ?
Răspuns la discuția Drept abitatie Viagera
Eu sunt trecut ca propietar nou dupa ce am cumparat de la cineva.Am fost azi la un notar si s-a uitat in acte , persoana respectiva care e trecuta in contractul de vanzare cumparare la habitatie viagera nu este trecuta in cartea funciara si mi sa spus ca ea de fapt nu are nici un drept doar ca nu pot vinde fara ea.
Detin un apartament in care eu sunt trecut ca propietar , iar pe contract mai este trecuta o persoana ca a participat cu jumatate de suma adica 50 milioane dintr-o suta de milioane.Ce pot face in caz ca vreau ca persoana respectiva sa imi cedeze dreptul ei.
In caz ca ajungem la certuri ea are drept jumatate la apartament ?Poate decide sa il vanda ? Ma poate actiona in instanta si daca va castiga sunt obligat sa vand apartamentul pentru ai achita partea?Problema e ca apartamentul nu a costat 100 milioane dar atat s-a trecut in contract.Persoana respectiva daca ma actioneaza in instanta si castiga poate cere mai mult de 50 milioane cat este trecut acolo?
Răspuns la discuția Comision Agentie Imobiliara
Deci , am un imobil la vanzare si am fost sunat de aceasta agentie daca vreau sa il vand prin intermediul lor(acest imobil e al unei rude si ma rugat pe mine sa ii pun anuntul)
Eu vreau sa cumpar un apartament pe numele meu si de asta am fost la agentie pentru ca ii stiam de cand m-au sunat in legatura cu imobilul de l-am pus la vanzare.Cand am ajuns la ei aveau un apartament la vanzare si am vrut sa il vad.Atunci ei m-au pus sa semnez acele hartii care sincer nu i-am intrebat decat sa imi arate unde sa semnez.
Acel apartament nu mi-a convenit si prin urmare nu l-am cumparat.Dupa ceva timp aceea ruda care vinde imobilul mi-a spus ca nu vrea sa il mai vanda si eu cand am anuntat agentia , au spus ca trebuie sa le platesc oricum o anumita suma de cateva milioane pentru ca au pierdut timp/credit pe telefon/benzina ca au fost si au aratat imobilul potentialilor clienti.
Nu am vandut/cumparat nimic prin acea agentie nici eu nici vreo ruda sau apropiat de-al meu.
Nu mi-au dat nici un contract , nu mi-au dat nimic.