avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision Agentie Imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision Agentie Imobiliara

Am luat legatura cu o Agentie imobilara pentru a vinde un imobil.Dupa cateva luni in care ei nu l-au vandut , le-am spus ca renunt la ei deoarece nu vreau sa il mai vand.
Cand am fost si am vorbit cu ei (prima data cand am pus imobilul la vanzare), m-au pus sa semnez o foaie pe care am semnato fara sa o citesc(greseala mea)
Faza e ca acel imobil nu e pe numele meu, eu le-am spus dupa aceea.Acum ei vor sa le platesc pentru deranjul lor ca au fost cu potentiali clienti sa vada imobilul,au cheltuit bani pe telefoane si timpul lor.
In cazul acesta pot sa imi faca mie ceva.Deci retineti imobilull nu e pe numele meu.
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 13:59, 9 Februarie 2013
depinde ce scrie in hartia aceea (contractul semnat ) pe care ati semnat-o fara sa o cititi si in ce calitate ati semnat acea hartie si depinde daca ati fost intermediar in sensul de a va prezenta dvs ca vanzator cand de fapt nu erati si nu aveati o procura notariala speciala prin care sa puteti vinde bunulul care apartine de drept altei persoane.
acea hartie in mod normal trebuie sa fie un contract de comision care printre altele trebuie sa cuprinda si clauze cu privire la modalitatile de incetare a contractului
Ei nu stiau ca acel imobil nu e al meu.Ei doar l-au pus la vanzare ca l-au vazut pe un site si m-au contactat daca sunt de acord sa il vand prin agentie si le-am spus ca da.
Eu prima oara cand am fost la agentie , am fost pentru a-mi arat un apartament si atunci m-au pus sa semnez.Stiu ca e posibil ca acea semnatura sa fie pentru a vedea acel apartament , dar eu stiu ca am semnat 2 hartii deci cred ca m-au pus sa semnez si pentru imobilul "detinut" de mine.
e ceva ce nu se leaga in povestea dvs. inainte vorbiti o de o hartie, apoi de doua, apoi ca desi voiati sa vindeti v-ati razgandit , si de fapt ati fost sa vizionati un alt ap al agentiei .....
sincer nu va inteleg speta pe deplin. lipsesc amanunte importante.
pana la urma ati vandut sau cumparat ceva prin agentia lor ? fie si ca simplu intermediar (ruda , prieten de familie, cunoscut) ca practica e ceva gen o trimit pe martusa la agentie sa vada ea casele, sa semneze ea contractele de comisioane dupa care eu, cel care vreau sa cumpar ma duc direct la proprietar si sar peste comisionul agentiei.
cititi cu atentie cele 2 hartii pe care le-ati semnat si probabil acolo veti gasi raspusurile. e imposibil sa fi semnat niste hartiii si sa nu aveti si dvs un exemplar a celor semnate !
daca nu le mai aveti mergeti la agentie si cereti un duplicat dupa hartiile semnate orbeste
cu stima!
Deci , am un imobil la vanzare si am fost sunat de aceasta agentie daca vreau sa il vand prin intermediul lor(acest imobil e al unei rude si ma rugat pe mine sa ii pun anuntul)
Eu vreau sa cumpar un apartament pe numele meu si de asta am fost la agentie pentru ca ii stiam de cand m-au sunat in legatura cu imobilul de l-am pus la vanzare.Cand am ajuns la ei aveau un apartament la vanzare si am vrut sa il vad.Atunci ei m-au pus sa semnez acele hartii care sincer nu i-am intrebat decat sa imi arate unde sa semnez.
Acel apartament nu mi-a convenit si prin urmare nu l-am cumparat.Dupa ceva timp aceea ruda care vinde imobilul mi-a spus ca nu vrea sa il mai vanda si eu cand am anuntat agentia , au spus ca trebuie sa le platesc oricum o anumita suma de cateva milioane pentru ca au pierdut timp/credit pe telefon/benzina ca au fost si au aratat imobilul potentialilor clienti.
Nu am vandut/cumparat nimic prin acea agentie nici eu nici vreo ruda sau apropiat de-al meu.
Nu mi-au dat nici un contract , nu mi-au dat nimic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
ContSters212553, utilizator
atunci nu ramane decat sa nu le dati nimic, le spuneti ca nu ati vandut/cumparat nimic prin agentia lor.. oricum faceti rost de hartiile pe care le-ati semnat si data viitoare nu repetati greseala de va nu citi actul (inclusiv clauze din acelea scris marunt in josul paginii) pe care il semnati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara Marcelica Marcelica Buna ziua! Am si o problema si am nevoie de un sfat. Sunt interesata de cumpararea unui apartament. Am fost la o vizionare impreuna cu o alta prietena prin ... (vezi toată discuția)
Contract agentie imobiliara janinac janinac Buna ziua, Am semnat un contract de prestari servicii cu o agentie imobiliara in vederea cumpararii unui apartament. La intalnirea respectiva a fost prezent ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament ContSters153565 ContSters153565 Buna, ma numesc Nadia ,de curand am cumparat un apartament an decembrie mai precis iar azi a primit mama un telefon de la o agentie ca o da an instanta ca nu a ... (vezi toată discuția)