avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract agentie imobiliara

Buna ziua,

Am semnat un contract de prestari servicii cu o agentie imobiliara in vederea cumpararii unui apartament. La intalnirea respectiva a fost prezent si un reprezentant al firmei de constructii care a realizat imobilul respectiv. Ni s-a spus ca agentia detine in exclusivitate toate apartamentele din imobil. A doua zi am aflat, din alte surse, ca proprietarul imobilului (care nu e reprezentatul firmei de constructii) nu semnase nimic cu agentia, nici macar nu stia ca aceasta se ocupa de vanzarea apartamentelor sale.
Intrebarile mele sunt:
Mai e valabil contractul semnat de noi cu agentia daca aceasta nu a semnat si cu proprietarul?
In cazul in care noi cumparam direct de la proprietar, fara agentie, aceasta ne poate da in judecata pentru neplata comisionului?
Daca, dupa o perioda, proprietarul va semna totusi cu agentia pentru a-i vinde si restul de apartamente, agentia ne va putea obliga sa-i platim comisionul avand in vedere ca, contractul semnat de noi este datat inaintea semnarii cu proprietarul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: janinac , utilizator 12:47, 23 Octombrie 2009
va poate da in judecata daca ei va preyentat imobilul
Da. Ei mi-au prezentat imobilul. Dar proprietarul nu vrea sa vanda prin agentie. M-au mintit ca detin acel imobil in exclusivitate. Exista vreo posibilitate de a rezilia contractul cu agentia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agent imobiliar miaules miaules Buna ziua, Am vandut recent un apartament, doamna de la agentia imobiliara i-a spus cumparatoarei un pret,mie alt pret. Cu doamna cumparatoare a semnat un ... (vezi toată discuția)
Agentie imobiliare - "servicii" in bataie de joc bogdan.sb bogdan.sb Buna ziua, doresc sa inchiriez un apartament. Am telefonat la mai multe anunturi online si am intrat in legatura cu un agent imobiliar. Inainte de prima ... (vezi toată discuția)
"contract de intermediere" cu o agentie imobiliara !!!! ginamangra ginamangra Sotul poate cumpara o locuinta numai pe numele lui in conditiile in care o plateste cu banii jos fara ca numele sotiei sa fie trecut pe actul de ... (vezi toată discuția)