Am semnat un contract de prestari servicii cu o agentie imobiliara in vederea cumpararii unui apartament. La intalnirea respectiva a fost prezent si un reprezentant al firmei de constructii care a realizat imobilul respectiv. Ni s-a spus ca agentia detine in exclusivitate toate apartamentele din imobil. A doua zi am aflat, din alte surse, ca proprietarul imobilului (care nu e reprezentatul firmei de constructii) nu semnase nimic cu agentia, nici macar nu stia ca aceasta se ocupa de vanzarea apartamentelor sale.
Intrebarile mele sunt:
Mai e valabil contractul semnat de noi cu agentia daca aceasta nu a semnat si cu proprietarul?
In cazul in care noi cumparam direct de la proprietar, fara agentie, aceasta ne poate da in judecata pentru neplata comisionului?
Daca, dupa o perioda, proprietarul va semna totusi cu agentia pentru a-i vinde si restul de apartamente, agentia ne va putea obliga sa-i platim comisionul avand in vedere ca, contractul semnat de noi este datat inaintea semnarii cu proprietarul?
Multumesc!
Da. Ei mi-au prezentat imobilul. Dar proprietarul nu vrea sa vanda prin agentie. M-au mintit ca detin acel imobil in exclusivitate. Exista vreo posibilitate de a rezilia contractul cu agentia?