avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Agentie imobiliare - \"servicii\" in bataie de joc
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Agentie imobiliare - "servicii" in bataie de joc

Buna ziua,
doresc sa inchiriez un apartament. Am telefonat la mai multe anunturi online si am intrat in legatura cu un agent imobiliar. Inainte de prima vizionare, mi-a fost solicitat sa semnez un contract de colaborare, prin care ma oblig sa inchiriez doar prin agentie daca ma decid la unul dintre apartamentele prezentate.
Problema este ca agentul imobiliar nu stia niciun fel de detaliu despre apartamente, de exemplu daca am intrebat anul constructiei blocului mi-a raspuns "ce ma intereseaza, doar nu cumpar ci inchiriez", nici macar adresa nu o cunostea, mai mult, la o vizionare a unui apartament mai scump pe mine m-a mintit ca a negociat un pret bun cu proprietarul, convigandu-ma sa vizitez apartamentu dar, in realitate nu a negociat nimic, punandu-ma intr-o situatie jenanta.
In concluzie, as dori sa inchiriez unul dintre apartamentele prezentate, dar nu doresc sa platesc comision, intrucat serviciile prestate au fost de cea mai proasta calitate.
Ce alternative am?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bogdan.sb , utilizator 21:25, 1 Noiembrie 2017
dar ati semnat cu el un contract , inteleg, dar e un contract de exclusivitate ??? adica dumeavoastra puteti inchiria doar prin el ? in afara de a aflla cine e proprietarul si de a vorbi cu proprietarul sau de a vedea daca proprietarul nu a dat auntul la mai multe agentii, ma gandeam ca altfel nu puteti sa nu dati comisionul , pana la urma inteleg ca veti inchiria un apartament aratat chiar de el, omul si-a facut traba, chiar daca s-a purtat urat ; nu cred ca e asa de mare comisionul la inchirieri; daca va place apartamentul luati-l pana nu il inchiriaza altcineva, platiti comisionul si din acel moment veti discuta, semna contractual de incchiriere cu proprietarul, nu mai aveti traba cu agentul;
Ideea este ca si-a facut treaba partial. De fapt este reglementata activitatea agentilor imobiliari printr-un act normativ? Ce obligatii au fata de clienti? Drepturi au cat de multe, dar obligatii ?
Multumesc
valdeval a scris:

dar ati semnat cu el un contract , inteleg, dar e un contract de exclusivitate ??? adica dumeavoastra puteti inchiria doar prin el ? in afara de a aflla cine e proprietarul si de a vorbi cu proprietarul sau de a vedea daca proprietarul nu a dat auntul la mai multe agentii, ma gandeam ca altfel nu puteti sa nu dati comisionul , pana la urma inteleg ca veti inchiria un apartament aratat chiar de el, omul si-a facut traba, chiar daca s-a purtat urat ; nu cred ca e asa de mare comisionul la inchirieri; daca va place apartamentul luati-l pana nu il inchiriaza altcineva, platiti comisionul si din acel moment veti discuta, semna contractual de incchiriere cu proprietarul, nu mai aveti traba cu agentul;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract chirias agent imobiliar monikgeorgy monikgeorgy In cazul in care eu am semnat un contract de vizionare cu un agent imobiliar care ma obliga sa platesc comisionul agentiei in cazul in care inchiriez ... (vezi toată discuția)
Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? dar comisionul agentului imobiliar? irol irol Este legala \"garantia\" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias ... (vezi toată discuția)
Comision agenție obținut prin omitere intenționată? VeroToma VeroToma Comision agenție Bună ziua ,va rog sa ma ajutați cu o varianta de contestare a actului de vizionare. Am cautat niște case și am dat peste un agent care ... (vezi toată discuția)