avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract chirias agent imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract chirias agent imobiliar

In cazul in care eu am semnat un contract de vizionare cu un agent imobiliar care ma obliga sa platesc comisionul agentiei in cazul in care inchiriez apartamentul , dar proprietarul nu a semnat nimic cu agentia imobiliara si nici nu va semna... ce valoare mai are acel document?
In cazul in care eu semnez un contract de inchiriere cu proprietarul, dar nu prin intermediul agentiei...aceeasi intrebare..ce valoare mai are documentul semnat?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:03, 12 August 2011
Ati semnat un contract de prestari servicii cu agentia si aveti obligatia contractuala de a plati acel comision. Agentia ar putea sa va dea in judecata pentru a recupera suma de bani.

Vedeti ce scrie in contractul cu agentia, este posibil sa fi trecut o clauza prin care sunteti pasibil de plata a unor daune-interese daca nu semnati contractul prin agentie.
sunt doua contracte diferite. dvs daca ati semnat contractul si inchiriati aparatamentul prin acea agentie aveti obligatia achitarii comisionului. faptul ca proprietarul a semnat sau nu un contract cu agentia nu va degreveaza de plata comisionului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agentie imobiliare - "servicii" in bataie de joc bogdan.sb bogdan.sb Buna ziua, doresc sa inchiriez un apartament. Am telefonat la mai multe anunturi online si am intrat in legatura cu un agent imobiliar. Inainte de prima ... (vezi toată discuția)
Comision agent imobiliar. sunt obligat să-l plătesc dacă nu am semnat un contract de vizionare? TeodorG TeodorG Buna seara In cautarea unui apartament de inchiriat, zilele trecute am vizionat un apartament prin intermediul unui agent imobiliar ce m-a anuntat inainte ... (vezi toată discuția)
Contract cu agentie de imobiliare Marian_Ag Marian_Ag Am semnat de curand un contract de vizionare cu o agentie imobiliara , vizionand in decursul unei saptamani 4 apartamente , dintre care unul mi-a placut . Doar ... (vezi toată discuția)