avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vizionare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vizionare apartament

Buna, ma numesc Nadia ,de curand am cumparat un apartament an decembrie mai precis iar azi a primit mama un telefon de la o agentie ca o da an instanta ca nu a platit comision firmei respective vreau sa precizez ca mama a aflat de la o vecina ca se vinde apartamentul si a fost sal vada ,an timp ce mama era cu proprietarul an casa a venit un domn ce spunea ca e de la o agentie si ca mama trebuie sa semneze o foaie precum ca la vazut nu i sa explicat nimic mai mult mama credula a semnat foaia aceea dar nu i sa dat nici o copie nimic i sa spus doar ca asa trebuie ca a vz apartamentul nimic de clauze atat .Asta a fost an octombrie .an luna decembrie eu am fost sal antreb pe proprietar daca mai este apartamentul de vanzare el mia zis ca da ,dupa care lam antrebat daca este prin agentie si mia zis ca nu . Am cumparat apartamentul si gata nici vb de agentii imobiliare.,.iar azi an luna iunie ma trezesc cu mama panicata ca tot o suna de doua zile si o ameninta ca o da an judecata. Acum ma antreb ce se poate antampla sau ce pot face?'':(daca cineva pate sa ma ajute cu ceva lamuriri va multumesc:(
Cel mai recent răspuns: montecassino , utilizator 21:26, 14 Decembrie 2015
Daca apartamentul l-a vizionat mama (si asa scrie in hartia semnata de dansa) iar apartamentul l-ati cumparat dvs., puteti sa trimiteti agentia la plimbare...casa nu a fost cumparata de persoana care a semnat contractul de vizionare... Ca sa nu mai vorbim de faptul ca, poate, fostul proprietar nu mai era sub contract cu agentia in luna cand ati cunmparat dvs. apartamentul. Este doar o parere...
De vreme ce mama nu este cumparatorul apartamentului ci dvs. nu are de ce sa si faca probleme. Contractul de vizionare a fost semnat de mama , iar dvs. ati cumparat imobilul.
buna ziua .
chiar daca doamna nu a cumparat imobilul in cauza, mai nou, unele agentii imobiliare percep un comision de vizionare .
astfel, daca mama dvs. a si semnat acel contract de vizionare, va trebui sa plateasca comisionul perceput .
problema mi se pare mai mult decat ridicola, pt. ca un astfel de comision este de regula de 20 ron.
s-ar preta agentia respectiva sa o actioneze in instanta pe mama dvs. pt. o astfel de suma ?? sau mama dvs. refuza sa plateasca un comision atat de mic ??
sfatul meu este sa contacteze agentia respecticva si sa se intereseze despre cuantumul comisionului . dar dansa cand a semnat acel contract de vizionare nu a citit ce semna ???????????? nu a intrebat ce comision se percepe ??????
parerea mea ese ca acel comision "revendicat" de respectiva agentie imobiliara reprezinta comisionul perceput ca urmare a unei eventuale tranzactii intermediate de agentie.
Bineinteles, tranzactia nu a fost facuta prin intermediul agentiei, dar, ulterior, din surse proprii, agentia a aflat ca respectivul apartament s-a vandut si, existand acel contract de vizionare la mijloc - semnat de catre mama dvs., aceasta (agentia) incearca sa va forteze mana sa achitati comisionul ( de regula 2 sau 3% din valoarea apartamentului, dar difera de la agentie la agentie si de la oras la oras).
Parerea mea este sa stati linistita, contractul este semnat de mama dvs., apartamentul cumparat de dvs., mama a fost la usa apartamentului singura (inteleg ca apartamentul in cauza e vecin cu al sau, deci a aflat din intamplare de el si nu de la agentie), iar agentia nu are decat sa-si vada de treburile ei.
Totusi, de unde a stiut agentia ca mama dvs. merge sa vada apartamentul, de a "picat" agentul chiar atunci la usa? Nu cumva mama dvs. a sunat la agentie, aflat de apartament si stabilind o vizinare cu agentul, ulterior, a mers singura sa-l vada?
In orice caz, stati linistita! Agentia face atat caz pentru ca in vremuri de criza, cand tranzactiile au scazut atat de mult, o duce si ea atat de greu si incerca sa va intimideze in speranta de a "scoate" ceva bani de la dvs. :thumbdown:

buna ziua din nou. ceva nu este in regula . fiecare parte contractantatb. sa pastreze un exemplar al contractului . :D
prin urmare si mama dvs. ar trebui sa aiba un exemplar al contractului respectiv.
si in mod cert este vorba de comisionul de vizionare, pe care il percep mai nou agentiile imobiliare, datorita crizei financiare.
din moment ce contractul a fost semnat, comisionul va trebui platit .

Alte discuții în legătură

Comision agenție obținut prin omitere intenționată? VeroToma VeroToma Comision agenție Bună ziua ,va rog sa ma ajutați cu o varianta de contestare a actului de vizionare. Am cautat niște case și am dat peste un agent care ... (vezi toată discuția)
Contract intermediere imobiliara abuziv Mihai Pasare Mihai Pasare Buna ziua, Dorind sa cumpar un apartament am sunat la diverse anunturi de pe site urile cu imobiliare. Am stabilit o intalnire cu o persoana de la o agentie ... (vezi toată discuția)
Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)