avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intermediere imobiliara abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intermediere imobiliara abuziv

Buna ziua,
Dorind sa cumpar un apartament am sunat la diverse anunturi de pe site urile cu imobiliare. Am stabilit o intalnire cu o persoana de la o agentie imobiliara.
Dupa ce am vazut apartamentul m a pus sa semnez un contract. Eu crezand ca este doar un contract de vizionare am semnat ca primarul fara sa citesc nimic. Dupa ce am semnat imi spune ca am de platit un comision de 1200euro daca se realizeaza tranzactia. Pana atunci nu mi a zis nimic de nici un comision,
In plus contractul s a semnat intr un singur exemplar, eu nu am nici macar o copie a acestuia.

Am martor pe prietena mea care a fost de fata si a vazut si ea faptul ca respectivul comision a fost completat dupa ce eu semnasem si nici nu fusese comunicat verbal inainte absolut deloc.

Ce valoare legala are un astfel de contract unde se precizeaza si se adauga din pix dupa ce eu am semnat in alb si nu am fost instiintat absolut deloc de valoarea lui? De asemenea, este legal un astfel de contract realizat intr un singur exemplar, iar eu neprimind nici macar o copie? Din cate stiu un contract trebuie sa fie detinut de toate partile implicate in original, nu doar de catre agentie. Acest lucru il pot dovedi tot prin marturia prietenei mele aflata de fata.

Pot avea castig de cauza in instanta in cazul in care se realizeaza tranzactia fara agentie si nu platesc comisionul acela? De asemenea daca pierd procesul sunt obligat doar la plata comisionului sau mi se pot impune tot felul de penalitati in plus?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2023
Mihai Pasare, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:33, 23 Februarie 2023
Dvs ati facut greseala de a semna ce nu ati citit iar greseala se plateste. Primul pas ar fi sa obtineti o copie a contractului de la agent si sa vedeti in functie de clauzele contractuale pe care le-ati semnat ce variante aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! navigand printre anunturile imobiliare de pe diferite ... RobertM197 RobertM197 Buna ziua ! Navigand printre anunturile imobiliare de pe diferite site uri, am gasit un nene pe care l-am sunat ( am crezut ca este proprietar ) si cu care ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament ContSters153565 ContSters153565 Buna, ma numesc Nadia ,de curand am cumparat un apartament an decembrie mai precis iar azi a primit mama un telefon de la o agentie ca o da an instanta ca nu a ... (vezi toată discuția)
Precontract de vizionare - legal sau santaj montecassino montecassino Am insotit-o pe prietena mea sa vizioneze un apartament intalnindu-ne cu un agent imobiliar. Acesta ne-a spus ca este obligatoriu sa semnam un precontract de ... (vezi toată discuția)