avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... OUG 174/2008
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

OUG 174/2008

Buna ziua,
Am o intrebare in legatura cu un contract de intermediere a unei tranzactii imobiliare. Am gasit un apartament pe un site de anunturi, acesta era postat de catre un agent imobiliar, am vizionat apartamentul, dupa vizionare am semnat un contract de intermediere de 2% din valoarea tranzactiei. Problema este ca tranzactia s-a facut la suma de 60.000€ iar agentia mi-a solicitat comision 2200€, (2% insemna 1200€). Exista vre-o cale legala sa recuperez acea diferenta de 1000€?
Cel mai recent răspuns: Maria9720 , utilizator 18:25, 17 Februarie 2025
Dacă în contract era trecut comisionul de 2%, nu înțeleg de ce ați plătit mai mult? Ați primit chitanță pe suma plătită?
Pe motiv ca vanzatorul nu vrea sa plateasca comision, ne avand cu el contract sau alta intelegere scrisa, doar verbala. Si s-au gandit sa incaseze mai mult de la noi, inca nu avem chitanta/factura, este scrisa doar valoarea comisionului platit de cumparator (2200€) in antecontractul de vanzare-cumparare.
Este greseala noastra ca nu ne-am interesat mai bine de la inceput, am avut incredere ca sunt de buna credinta, pentru ca le platim comision chiar fara sa ne fi gasit ei imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de vizionare - legal sau santaj montecassino montecassino Am insotit-o pe prietena mea sa vizioneze un apartament intalnindu-ne cu un agent imobiliar. Acesta ne-a spus ca este obligatoriu sa semnam un precontract de ... (vezi toată discuția)
Contract rezervare agentie imobiliara 1000 € User6690 User6690 Ma aflu intr-o situatie neplacuta in care ma simt obligata sa cumpar un imobil. Am gasit un anunt pe net, am sunat am programat o vizionare. Dupa 2 zile am ... (vezi toată discuția)
Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare lony_269 lony_269 Buna ziua, ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea: am cautat in ziarul local anunturi cu apartamente de vanzare, am sunt la un anunt care m-a ... (vezi toată discuția)