avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate alinarares

Activitate alinarares

Am avut un litigiu cu o banca. Dupa judecarea dosarului am primit o decizie la care atat noi cat si banca am facut apel la tribunal.
Astazi s-a dat decizia definitiva care respinge apelul nostru cat si al bancii ca nefondat.
Intrebarea mea este: ce decizie ramane definitiva, cea la de prima instanta de la judecatorie?
Va multumesc!
In pliant se specifica avantajele contractarii unui credit in CHF si de ce recomanda creditele in aceasta moneda. Ma gandeam daca se poate cere daune morale egale cu diferenta dintre un curs apropiat zilei de contractare si cursul zilei de azi.
La baza creditului meu contractat in 2008 in CHF au stat informatiile oferite de banca. In pliantele de marketing in care se explica de ce sa iei un credit in aceasta moneda se argumenteaza stabilitatea monedei si a sistemului bancar din Elvetia, rata de dobanda foarte mica, precum si convertibilitatea monedei la ridicarea creditului.
Se observa ca nimic din cele enumerat nu s-au adeverit, de aceea as dori sa ii dau in judecata pentru abuz de incredere , manipulare si informatii eronate.
Nu cunosc termenii juridici, dar as dori sa stiu daca exista un temei legal la cele enumerate mai sus.
Multumesc.
Discuție Facturi vechi
In perioada 2007-2009 am avut o firma, iar in 2010 am suspendat-o pe 3 ani. In2008-2009, am achizitionat produse de la diverse firme. Pentru 2 firme nu am reusit sa iau legatura cu ei pentru a resitui contravaloarea partiala a facturilor, una dintre ele este preluata de un lichidator, iar soldul nostru nu a fost acelasi( am cerut nr facturilor nechitate din contabilitate si nu mi s-a raspuns la solicitare de aprox 3 ani), iar cealata societate nu raspunde la nr de telefon de contact, fiind si din alta localitate. Mentionez ca nu am fost instiintata, somata de aceste 2 societati la plata facturilor.
Eu doresc sa dizolv firma si vreau sa stiu care sunt modalitatile juridice de a stinge datoriile respective, facturile fiind mai vechi de 3 ani.
Sotul meu a primit o somatie de Directia de Impozite si taxe locale precumca acum 6 ani nu aplatit o amenda de circulatie in valaore de 20 ron si este somat sa o plateasca. problema este ca noi am platit-o , dar avand in vedere perioada de timp foarte mare nu am considerat pastrarea aclei dovezi de plata. Va rog sa -mi dati cateva sfaturi( se vorbeste de prescierea faptei dupa 3 ani) pentru rezolvarea problemei din punct de vedere juridic. va multumesc. Alina