avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit CHF- chemare in judecata banca pentru abuz de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit CHF- chemare in judecata banca pentru abuz de incredere?!

La baza creditului meu contractat in 2008 in CHF au stat informatiile oferite de banca. In pliantele de marketing in care se explica de ce sa iei un credit in aceasta moneda se argumenteaza stabilitatea monedei si a sistemului bancar din Elvetia, rata de dobanda foarte mica, precum si convertibilitatea monedei la ridicarea creditului.
Se observa ca nimic din cele enumerat nu s-au adeverit, de aceea as dori sa ii dau in judecata pentru abuz de incredere , manipulare si informatii eronate.
Nu cunosc termenii juridici, dar as dori sa stiu daca exista un temei legal la cele enumerate mai sus.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:46, 16 Februarie 2015
Daca sunteti in posesia unui astfel de pliant si puteti dovedi ca informatiile cuprinse in continutul lor v-a determinat comportamentul economic in sensul semnarii unui contract in CHF pe care, altfel nu l-ati semnat, sunteti pe drumul cel bun . De obicei oferta purta un nume, de ex. Avantaj , etc.
Depinde ce urmariti: daca doriti ca banca sa adopte un anumit comportamnet financiar, parerea mea este ca pe abuz de incredere este imposibil de obtinut ceea ce urmariti.
Legislatia protectiei consumatorului se bazeaza pe dezechilibrul de putere dintre comerciant si consumator. Abuzul de putere in sensul caracterului abuziv al clauzelor contractuale este cu totul altceva decat abuzul de incredere.

In pliant se specifica avantajele contractarii unui credit in CHF si de ce recomanda creditele in aceasta moneda. Ma gandeam daca se poate cere daune morale egale cu diferenta dintre un curs apropiat zilei de contractare si cursul zilei de azi.
Consultati un av specializat in astfel de spete care va poate spune ce puteti obtine,abuzul de incredere inseamna cu totul altceva iar varianta cu daunele morale nu este viabila.Succces

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit la banca in franci elvetieni romulusc romulusc sunt in imposibilitate de plata din cauza diferentei intre cursul curent si cel din momentul contractarii imprumutului. Ce este de facut? (vezi toată discuția)
Decizia tribunalului galati zenitnove zenitnove va rog daca ma puteti ajuta cu Decizia Tribunalului Galati cu denominarea. Multumesc. (vezi toată discuția)
Solicitare consultanta restituire credit la cursul de schimb din momentul contractarii gabryela77 gabryela77 Bun gasit! Am rugamintea sa imi spuneti daca putem discuta pe tema unui imprumut acordat de o anumita banca,in moneda elvetiana, in anul 2007? Ca multi alti ... (vezi toată discuția)