Se mai poate face o plangere penala sau actiona in instanta anulare act mostenitor,daca a trecut o perioada de aporximativ 3 ani,de cand un var de-al meu a declarat,in fals,la notariat unicul mostenitor?;sau dupa ce perioada de timp trebuia?
Cum s-a putut sa ii revina unchiului meu decedat toata cota respectiv de 1/1 din averea bunicilor,fara sa intrebe si copii fratelui sau care era decedat inaintea bunicilor?
Se poate ataca actele daca unchiul meu este mort si unul din fii acestuia s-a declarat unicul mostenitor , obtinand certificatul de mostenitor,sau ce se mai poate face?
Tata a decedat primul.Dupa el bunicul,bunicei revenidu-i 1/4 iar unchiului meu 3/4.Dupa un timp a decedat si bunica ,unchiului meu revenindu-i 1/1 din avere.La randul lui a decedat si el.Unul din copii lui a dat succesiunea dupa bunici,declarandu-se la notariat pe propie raspundere ca este unicul mostenitor,pe baza caruia s-a eliberat un certificat de mostenitor.
Intrebarea mea este: De ce tata nu figureaza in cote sau mostenitorii lui?Eu,dupa tata nu mai am nici un drept?
Un var deal meu s-a declarat unicul mostenitor al buniciilor mei,in urma caruia a obtinut un certificat de mostenitor de la un birou notarial,in urma cu doi ani. Eu,personal pot sa-i fac o plangere penala scrisa la parchet despre acest fals sau doar prin instanta?