Bună ziua, mă numesc Cîmpean Livia, sunt născută în 6 iulie 1959, lucrez în cadrul CFR călători din iulie 1983, fără întrerupere decât concediu fără salar 151 de zile! Am 9 ani şi 9 luni în grupa a II-a de muncă! Mă pot pensiona anticipat?
Asociaţia de locatari doreşte să zugrăvească scara blocului! Asociaţia este angajatorul iar nepotul meu doreşte să realizeze lucrarea-angajatul! Se face un contract de prestări servicii între Asociaţie şi Angajat! Suma este de 3000 ron! Care sunt taxele care se plătesc de către angajat la stat! Îmi cer scuze IMPOZITUL PE VENIT, NU PROFIT!
La un contract prestări servicii, exemplu-zugrăvit scara blocului, care sunt taxele care se plătesc la stat, ex. la suma 3000 ron cât plăteşte angajatul? ªtiu că 16% impozit pe profit şi 5,5% CASS! se calculează din suma totală ambele?
Mulţumesc anticipat!
Bună seara! Există vreo prevedere în codul muncii care interzice concedierea salariatului cu 3 ani de zile înaintea vârstei normale de pensionare? Iar dacă excistă vă rog specificaţi articolul şi aliniatul din codul muncii! Mulţumesc!
Ar avea ceva lasat mostenire, dar nu este pe numele lui. Bunicul si tatal lui au murit, bunica traieste, are 25% din casa legal, dar nu are succesiunile facute. Nici nu as vrea sa ma bag chiar asa in casa bunicii lui, dar nu reusesc sa dau de el macar sa discut cu el ... sa plateasca cum poate ( asta ma intarata, a disparut si se face ca a uitat).