avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie in baza unei sentinte judecatoresti
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie in baza unei sentinte judecatoresti

Buna seara!
Ma intereseaza termenul de prescriere a unei datorii in baza unei sentinte judecatoresti! Un fost angajat mi-a deteriorat o statie totala, in urma procesului urmand a-mi achita suma de ... , neprezentandu-se nici macar ca sa incheiem un acord de plata esalonat, am apelat la un executor judecatoresc. Individul in cauza nu are nimic imobil sau mobil pe numele sau, nici jobb pe teritoriul Romaniei. Sentinta este din februarie 2010 ... va rog sa-mi spune-ti termenul de prescriere. Daca nu recuperez datoria in termen de cata vreme se prescrie si nu mai pot recupera nimic?
Multumesc anticipat!
T. Gabriel
Cel mai recent răspuns: gati976 , utilizator 01:59, 27 Iunie 2011
3 ani.
termenul general de prescriere: 3 ani.

daca nu recuperati datoria in acesti 3 ani, nu mai puteti recupera nimic

Multumesc!
Doamne....termenul asta de 3 ani se mai si suspenda daca debitorul n-are bunuri. Vorbiti cu executorul.
Multumesc d-na Mihaela88.

Ar avea ceva lasat mostenire, dar nu este pe numele lui. Bunicul si tatal lui au murit, bunica traieste, are 25% din casa legal, dar nu are succesiunile facute. Nici nu as vrea sa ma bag chiar asa in casa bunicii lui, dar nu reusesc sa dau de el macar sa discut cu el ... sa plateasca cum poate ( asta ma intarata, a disparut si se face ca a uitat).
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
gati976, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata penalitati intretinere asociatie nikkkoleta nikkkoleta am inchiriat un apartament, iar chiriasul a ramas dator la asociatie cu 2000 lei. in mai 2016 asociatia m-a dat in judecata, castigand evident, concluzia e ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara udith udith Buna ziua, am o fata de 22 ani,invata la facultatea in Ungaria,tatal lui de 25 luni nu plateste pensia alimentara,fata a depus la un executori judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Dosar executare - se reia la fiecare 12 luni? ionpauce ionpauce Salut! Am o intrebare si sper ca ma puteti ajuta! Am demarat executarea silita a unui individ care mi-a cauzat daune, in urma condamnarii definitive a ... (vezi toată discuția)