avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate Anturaju93

Activitate Anturaju93

Am uitat sa precizez, casa modulara nu are fundatie, este amplasata pe stalpi infipti anterior in pamant. De asemenea se poate demonta si muta. Acesta este motivul pentru care mi s-a spus, de catre constructor, ca nu are nevoie de autorizatie de construire.
Va salut.
Din cauza bugetului limitat doresc sa cumpar un teren langa orasul in care locuiesc pe care sa amplasez o casa modulara, respectiv casa din panouri sandwich. Pentru astfel de constructii stiu ca nu este necesara autorizatie de constructie.
Problema este ca terenul este in extravilan, categoria arabil. Pentru a amplasa pe acest teren o casa modulara ce ar trebui sa fac. Daca scot terenul din circuitul agricol definitiv ar trebui sa mai fac ceva?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua, vreau sa vand intr-un targ cartele pentru interfon, direct din masina personala. Eu detin un PFA si nu stiu daca pentru a putea vinde in targ am nevoie sau nu de casa de marcat intrucat voi avea la mine chitantierul si facturierul de la PFA.
Vreau doar sa testez piata prima data si as incerca o duminica sau doua dar fara sa ma trezesc cu vreo amenda de la cineva pentru lipsa casei de marcat.
Răspuns la discuția Schimbare sediu social pfa
Este sau nu nevoie de acordul vecinilor, pentru noul sediu, la schimbarea sediului PFA ?
Vad ca nu doreste nimeni sa ma ajute.
Spun totusi ce am facut ca sa stie si altii in situatia mea:
Am declarat Cerere de Revizuire la Inalta Curte de Casatie si Justie a Romaniei plus plangeri si memorii la Ministerul Justitiei si Consiliul Superior al Magistraturii impotriva magistratului care nu s-a dezinvestit si la 4 luni distanta a emis o alta Incheiere contradictorie cu cea emisa anterior, ambele motivate, implicand acelasi dosar, decizie civila, parti , solicitari.
Salut.
Sunt intr-o mare dilema intr-un proces civil de partaj. Voi sari peste celelalte detalii si voi trece direct la subiect.
Partea adversa a facut cerere de Indreptare a erorii materiale (la Curtea de Apel Bacau) prin care solicita sa fie indreptata o eroare materiala cu privire la cine trebuie sa achite sulta in prezentul dosar. Aceasta cerere a fost respinsa de catre instanta in data de 26.10.2011
Acum, dupa aceasta respingere a cererii de indreptare a erorii materiale formulata de partea adversa, acelasi complet din cadrul aceleiasi instante, din oficiu ADMITE cererea de indreptare a erorii materiale si schimba componenta loturilor si a sultelor .
Cum poate acelasi complet de Judecata sa judece de doua ori aceeasi cerere, cu acelasi obiect, privind aceleasi parti si loturi, iar prin doua hotarari diferite sa admita si sa resping aceeasi cerere de indreptare a erorii materiale.
Ce fac in continuare?
Stiu ca acest lucru nu este legal, Incheierea fiind nelegala, atac cu recurs a doua Incheiere, va rog un articol din C.p.c. care sa precizeze ca acelasi complet nu are voie sa judece de doua ori aceeasi cerere si sa dea doua Incheieri diferite. #-o
Va mulțumesc pentru răspunsuri.
In cazul unui control, ma pot justifica cu aceste cheltuieli ca au fost făcute exclusiv pentru PFA, respectiv internetul mobil îl foloseam numai la birou și factura la telefon era pentru PFA, eu mai având alt număr de telefon personal pe cartela preplatita, sau cei de la Administrație nu vor lua în considerare precizările mele?
Salut
Sunt PFA din anul 2007 şi am câteva nelămuriri cu privire la cheltuielile deductibile.
In anul 2010 m-am hotărât să includ ca şi cheltuieli factura la telefonul mobil şi factura la internetul mobil de la Vodafone, pe langa un telefon mobil, laptop, şi un televizor/monitor de 32”.
Toate aceste cheltuieli sunt folosite de mine pentru a dezvolta afacerea şi pentru a câştiga bani, inclusiv televizorul cu funcţia de monitor cu ajutorul căruia tin câteva cursuri pentru care eliberez chitanţa.
Menţionez ca toate aceste cheltuieli sunt pe numele meu cu adresa sediului PFA-ului, dar nu sunt trecute exact pe PFA, respectiv nu sunt pe PFA Popescu Ion ci pe Popescu Ion. cu domiciliul acelaşi ca şi sediul de la PFA.
Nu le-am trecut exact pe PFA pentru ca nimeni nu mi-a spus ca ar fi necesar, am întrebat şi un contabil şi chiar la Administraţia Financiara din oraşul meu de domiciliu, care mi-a spus ca nu este neapărat să fie trecute pe PFA, ajungând să apăra numele meu şi sediul PFA-ului.
Discutând cu reprezentantul Administraţiei Fiscale despre acest lucru, acesta mi-a spus ca nu am voie să trec toate facturile de la telefonul mobil in contabilitate, ci doar să trec 3-4 pe an, întrucât eu nu le folosesc exclusiv pentru PFA. Aici este nedumerirea mea, pai cum adică nu folosesc telefonul exclusiv pentru PFA? Eu am un abonament cu internet, multe minute, etc, de care am nevoie in fiecare luna pentru PFA, întrucât domeniul meu de activitate este in IT, de asemenea administrez câteva site-uri de pe urma cărora scot bani de la google bani care sunt trecuţi in contabilitate. Ce as putea face acum? Ce se va întâmpla la un control, îmi va da jos acele facturi de la telefon şi internet mobil, anul acesta ce să fac, să trec in contabilitate doar 4 facturi de la telefon, cu toate ca am nevoie in fiecare luna de mobil? Mă gândesc serios să renunţ la PFA pentru ca nu îmi aduce niciun beneficiu, este de ajuns ca plătesc la Pensii şi Sănătate, dar acum nici măcar factura la mobil nu este cheltuiala deductibila?