avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibila PFA - Factura mobil
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibila PFA - Factura mobil

Salut
Sunt PFA din anul 2007 şi am câteva nelămuriri cu privire la cheltuielile deductibile.
In anul 2010 m-am hotărât să includ ca şi cheltuieli factura la telefonul mobil şi factura la internetul mobil de la Vodafone, pe langa un telefon mobil, laptop, şi un televizor/monitor de 32”.
Toate aceste cheltuieli sunt folosite de mine pentru a dezvolta afacerea şi pentru a câştiga bani, inclusiv televizorul cu funcţia de monitor cu ajutorul căruia tin câteva cursuri pentru care eliberez chitanţa.
Menţionez ca toate aceste cheltuieli sunt pe numele meu cu adresa sediului PFA-ului, dar nu sunt trecute exact pe PFA, respectiv nu sunt pe PFA Popescu Ion ci pe Popescu Ion. cu domiciliul acelaşi ca şi sediul de la PFA.
Nu le-am trecut exact pe PFA pentru ca nimeni nu mi-a spus ca ar fi necesar, am întrebat şi un contabil şi chiar la Administraţia Financiara din oraşul meu de domiciliu, care mi-a spus ca nu este neapărat să fie trecute pe PFA, ajungând să apăra numele meu şi sediul PFA-ului.
Discutând cu reprezentantul Administraţiei Fiscale despre acest lucru, acesta mi-a spus ca nu am voie să trec toate facturile de la telefonul mobil in contabilitate, ci doar să trec 3-4 pe an, întrucât eu nu le folosesc exclusiv pentru PFA. Aici este nedumerirea mea, pai cum adică nu folosesc telefonul exclusiv pentru PFA? Eu am un abonament cu internet, multe minute, etc, de care am nevoie in fiecare luna pentru PFA, întrucât domeniul meu de activitate este in IT, de asemenea administrez câteva site-uri de pe urma cărora scot bani de la google bani care sunt trecuţi in contabilitate. Ce as putea face acum? Ce se va întâmpla la un control, îmi va da jos acele facturi de la telefon şi internet mobil, anul acesta ce să fac, să trec in contabilitate doar 4 facturi de la telefon, cu toate ca am nevoie in fiecare luna de mobil? Mă gândesc serios să renunţ la PFA pentru ca nu îmi aduce niciun beneficiu, este de ajuns ca plătesc la Pensii şi Sănătate, dar acum nici măcar factura la mobil nu este cheltuiala deductibila?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 03:15, 28 Iunie 2011
Este aberant ceea ce vi s-a spus.
Este deductibila factura daca abonamentul este pe pfa. Am 2 telefoane :
- 1. personal cu o cartela sim
- 2. abonament pfa numai in acest scop.
In ceea ce privesc bunurile achizitionate pe persoana fizica nici o problema. Vindeti ca persoana fizica bunurile pfa si ati terminat complicatiile.
@alpinltd eu inteleg din cele scrise de @Anturaju93 ca abonamentul este pe persoana fizica si nu pe PFA.
Menţionez ca toate aceste cheltuieli sunt pe numele meu cu adresa sediului PFA-ului, dar nu sunt trecute exact pe PFA, respectiv nu sunt pe PFA Popescu Ion ci pe Popescu Ion.
.
In acest caz trebuie delimitata cheltuiala deductibila. Telefonul respectiv nu il folositi numai pentru PFA, ci si in scop personal. Limitati-va cheltuielile, pentru ca cei de la Administratie au dreptate sau treceti abonamentul pe PFA.
Va mulțumesc pentru răspunsuri.
In cazul unui control, ma pot justifica cu aceste cheltuieli ca au fost făcute exclusiv pentru PFA, respectiv internetul mobil îl foloseam numai la birou și factura la telefon era pentru PFA, eu mai având alt număr de telefon personal pe cartela preplatita, sau cei de la Administrație nu vor lua în considerare precizările mele?
Nu as putea sa va spun cum procedeaza organele de control de la Dvs. Pot tine cont sau nu de ceea ce le spuneti . Eu mi-as trece pe PFA acest abonament ca sa nu existe dubii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri pfa mariamihaileasa mariamihaileasa 1.Am un PFA si as dori sa stiu cat as putea sa deduc din cheltuielile pentru locuinta (intretinere, lumina, internet si telefon fix) daca sediul firmei este in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa ContSters156394 ContSters156394 Buna ziua. Intrebarea mea este simpla (cred), desi nu am gasit un raspuns clar pana acum. O PFA cu activitate de vanzare produse cosmetice in retea (Multi ... (vezi toată discuția)
Asistent in asig de brokeraj/registrul-jurnal de incasari si plati Caddy23 Caddy23 buna, Cu modificare codului fiscal 2016, ca si asistent in brokeraj de asigurari eram nevoit sa ma inregistrez la finante , am intrat in categoria profesiilor ... (vezi toată discuția)