avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate broma

Activitate broma

Răspuns la discuția Concediu medical-concediere
Multumesc!
Daca se primeste preaviz de concediere si in urmatoarea zi salariatul se interneaza in spital si chiar doreste sa se pensioneze pe caz de boala ,cand va intra in vigoare concediere ? Ramane valabila chiar daca se pensioneaza salariatul ?.
Buna ziua
1.Daca se constata ca salariatul nu si-a indeplinit sarcinile de servici ,poate fi sanctionat si ulterior desfacere contarctului de munca.In ce baza ,articol; se desface contractul de munca ?
2.Daca se desface contractul de munca ,in baza neindepliniri sarcinilor de servici ,salariatul ce drepturi beneficiaza ulterior ( somaj, etc)
3.Daca salariatul contesta aceste sarcini de servici neindeplinite ,cauza lui poate fi rezolvata intern sau prin judecata?
Multumesc
Discuție Mostenire
In anul 1995 mama mea a vadut apartamentul cumparand un alt apartament cu sotul ( nu este tatal meu) din aceea perioada .In perioda respectiva locuiam impreuna si personal am ramas fara locuinta , fara sa primesc un ajutor. Patru ani mai tarziu ,mama mea a decedat ,sotul d-sei ramanad in propietate si recasatorindu-se ulterior.
La data cand au vandut apartamentul (1994)eu aveam dreptul la despagubire ,avand in vedere ca aveam o sotie si un copil de 1 an?
Ce drepturi pot avea eu acum ,dupa atatia ani ?
Daca am drepturi succesorale ce ar trebui sa intreprind ?.
Mama mea are ,fara acte mostenire de la parinti parcele de pamant ,ce pot face ca aceste parcele inregistrate la primarie pe numele bunicilor sa am dreptul la mostenire .In acest caz mai sunt 2 surori ale mamei mele ,una fiind decedata ?
Va multumesc.

Răspuns la discuția Concediere
Va multumesc
Buna ziua
Va rog am nevoie de raspunsul d-stra.
Nu am semnat nici un document.Directorul de resurse umane mi-a spus verbal ca in starea in care sunt nu mai pot fi pe functie si ar trebui sa fie cineva care sa mi tina locul.Am fost de acord ,pe principiul ca firma trebuie sa mearga mai departe ,dar la revenirea mea din concediu medical sa revin pe functie sau redistribuit pe un alt post ,lucru dealtfel posibil..Raspunsul a fost ca este mai indicat sa imi dau demisia pentru ca acel post deja este cineva acum pe el si urmeza sa-l ocupe cineva si postul optional propus de mine.
In aceasta situatie ce pot face?
Astept de CAS aprobare pentru tratament cu interferon ,ori daca nu am asigurare nu mi pot permite tratamentul si ca atare sunt deja condamnat.
Un alt loc de munca sigur inca nu am gasit ,in situatia in care sunt.
Va rog ,care ar fi optiunile in acesta situatie ?.
Va multumesc si astept raspunsul d-stra.
Au obtinut o parere de a fi inlocuit pe perioada concediului medical ,dar in nici un caza un acord pe baza de samnatura.
Deci ,legal ce insemna acorul meu ?

Va multumesc
1.postul intre timp a fost atribuit altei persoane ;nu am suferit accident grav (concediu medical 2 luni)
2.postul ca atare nu a fost restructurat ,deci ar trebui sa fiu primit pe acelas post ?
3.incetare contractului de munca presupune trimiterea in somaj ?
4.greseala de exprimare ,daca nu mi dau demisia pot fi trimis in somaj?
5.in ce varianta pot fi dat afara fara drepturi ulteriaore ( ex.somaj ) ?

Va multumesc.
Discuție Concediere
Buna ziua
Sunt in concediu medical si urmeaza sa revin la locul de munca pe functie.Pe moment pe functia mea a fost numit o alta persoana care a preluat atributiile.Cu ocazia reveniri ,am fost avertizat ca ar fi indicat sa mi dau demisia.Intrebare
1.pot reveni pe acelasi post ?
2.pot fi schimbat de pe functie si sa mi se puna in vedere un alt post?
3.ce se intampla daca refuz postul propus?
4.pot fi dat afara daca nu mi dau demisia prin somaj ?
Multumesc.