avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua
Sunt in concediu medical si urmeaza sa revin la locul de munca pe functie.Pe moment pe functia mea a fost numit o alta persoana care a preluat atributiile.Cu ocazia reveniri ,am fost avertizat ca ar fi indicat sa mi dau demisia.Intrebare
1.pot reveni pe acelasi post ?
2.pot fi schimbat de pe functie si sa mi se puna in vedere un alt post?
3.ce se intampla daca refuz postul propus?
4.pot fi dat afara daca nu mi dau demisia prin somaj ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: broma , utilizator 18:59, 19 Iulie 2011
1. Da, nu inteleg de ce nu ati putea reveni pe acelasi post (doar in cazul in care ati suferit un accident de munca cu urmari grave)
2. Da, prin desfiintarea postului in urma restructurarii, vi se poate propune alt post.
3. O sa vi se inceteze contractul de munca.
4. Ce intelegeti prin "a va da demisia prin somaj"?
1.postul intre timp a fost atribuit altei persoane ;nu am suferit accident grav (concediu medical 2 luni)
2.postul ca atare nu a fost restructurat ,deci ar trebui sa fiu primit pe acelas post ?
3.incetare contractului de munca presupune trimiterea in somaj ?
4.greseala de exprimare ,daca nu mi dau demisia pot fi trimis in somaj?
5.in ce varianta pot fi dat afara fara drepturi ulteriaore ( ex.somaj ) ?

Va multumesc.
1.Da, trebuie sa reveniti pe acelasi post.Nu se poate sa vi se faca schimbarea de functie/incadrarea fara acordul dvs.
2. Da, pe acelasi post.
3. Incetarea contractului de munca se poate face prin: demisie, acordul partilor, concediere, etc. Ca sa puteti beneficia de somaj, trebuiesc indeplinite urmatoarele conditii: sa fi cotizat 12 luni in ultimii 2 ani (in acest timp sa nu mai fi beneficiat de ajutor de somaj) si sa vi se inchida contractul de munca cu un anumit articol din codul muncii (in speta, daca vi se restructureaza postul si au loc toti pasii necesari intr-o asemnea procedura, puteti beneficia de somaj).
4. Daca va dati demisia, nu puteti beneficia de somaj.Da, puteti fi trimis in somaj prin restructurarea postului.
5.In varianta ca vi s-ar inchide contractul de munca printr-un articol prin care nu puteti beneficia de somaj sau daca nu ati cotizat 12 luni in ultimii 2 ani.
Au obtinut o parere de a fi inlocuit pe perioada concediului medical ,dar in nici un caza un acord pe baza de samnatura.
Deci ,legal ce insemna acorul meu ?

Va multumesc
Inseamna ca va dati consimtamantul la ceea ce va propune angajatorul dvs ... Semnarea acelui act aditional constituie o manifestare de voinţă făcută cu intenţia de a produce efecte juridice, respectiv de a da naştere, modifica sau stinge un raport juridic civil concret.

Alte discuții în legătură

Concediere la expirarea concediului medical macelaru21 macelaru21 Buna ziua! Sunt angajat al une societati comerciale.De 2 luni sunt in concediu medical si voi fi pana la data de 31.12. Patronul firmei la care sunt angajat ... (vezi toată discuția)
Modificari in cartea de munca ra_ina ra_ina Am o problema legata de locul de munca in sensul in care sunt in concediu prenatal, iar sucursala bancara la care sunt director se inchide, iar eu voi fi ... (vezi toată discuția)
Demisia si somajul? AlexandraLeo AlexandraLeo Buna ziua, Am rugamintea sa-mi oferiti consiliere provitor la urmatoarea problema: de mai bine de 2 ani lucrez intr-un domeniu care a devenit si este pe zi ... (vezi toată discuția)