avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua
Sunt in concediu medical si urmeaza sa revin la locul de munca pe functie.Pe moment pe functia mea a fost numit o alta persoana care a preluat atributiile.Cu ocazia reveniri ,am fost avertizat ca ar fi indicat sa mi dau demisia.Intrebare
1.pot reveni pe acelasi post ?
2.pot fi schimbat de pe functie si sa mi se puna in vedere un alt post?
3.ce se intampla daca refuz postul propus?
4.pot fi dat afara daca nu mi dau demisia prin somaj ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: broma , utilizator 18:59, 19 Iulie 2011
broma a scris:

Au obtinut o parere de a fi inlocuit pe perioada concediului medical ,dar in nici un caza un acord pe baza de samnatura.
Deci ,legal ce insemna acorul meu ?

Va multumesc

Daca este adevarat ca acordul dumneavoastra se referea la inlocuirea pe perioada concediului medical, acest lucru nu are decat sa-si produca efectul, care efect nu va poate afecta situatia ulterioara.
Imi este greu sa cred ca cineva va putea cere asa ceva intrucat nu avea nevoie sa o faca.
Pai daca dumneavoastra nu v-ati fi dat acordul si lipsind pe perioada concediului medical, trebuia sa inchida firma si sa va astepte pana veniti din concediu medical?
Eu cred ca ati semnat altceva pentru care va pare rau acum.
Nu am semnat nici un document.Directorul de resurse umane mi-a spus verbal ca in starea in care sunt nu mai pot fi pe functie si ar trebui sa fie cineva care sa mi tina locul.Am fost de acord ,pe principiul ca firma trebuie sa mearga mai departe ,dar la revenirea mea din concediu medical sa revin pe functie sau redistribuit pe un alt post ,lucru dealtfel posibil..Raspunsul a fost ca este mai indicat sa imi dau demisia pentru ca acel post deja este cineva acum pe el si urmeza sa-l ocupe cineva si postul optional propus de mine.
In aceasta situatie ce pot face?
Astept de CAS aprobare pentru tratament cu interferon ,ori daca nu am asigurare nu mi pot permite tratamentul si ca atare sunt deja condamnat.
Un alt loc de munca sigur inca nu am gasit ,in situatia in care sunt.
Va rog ,care ar fi optiunile in acesta situatie ?.
Va multumesc si astept raspunsul d-stra.
Daca cititi cu atentie toate postarile din acest topic veti gasi si raspunsurile la intrebarile ce va framanta.
Iata cateva idei ce se desprind:
-concediu medical nu este un motiv de demisie sau schimbare a locului de munca
-demisia este un act unilateral din partea dumneavoastra si nu poate fi un raspuns la cererea angajatorului
-pe perioada concediului medical se poate suspenda cim urmand ca la revenire sa va preluati vechile atributiuni
-doar medicul de medicina muncii se poate pronunta asupra compatibilitatii medicale vizavi de postul pe care-l aveti conform cim
-puteti fi trecut pe alt post sau concediat in cazul desfiintarii reale si efective a vechiului cu respectarea stricta a pasilor din prevederile Codului muncii
Sfatul meu este ca daca dumneavoastra considerati ca puteti face fata cerintelor de serviciu ale postului din cim, nu renuntati si nu abandonati lupta

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iulie 2011
rosu gheorghe, utilizator
Buna ziua
Va rog am nevoie de raspunsul d-stra.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere la expirarea concediului medical macelaru21 macelaru21 Buna ziua! Sunt angajat al une societati comerciale.De 2 luni sunt in concediu medical si voi fi pana la data de 31.12. Patronul firmei la care sunt angajat ... (vezi toată discuția)
Modificari in cartea de munca ra_ina ra_ina Am o problema legata de locul de munca in sensul in care sunt in concediu prenatal, iar sucursala bancara la care sunt director se inchide, iar eu voi fi ... (vezi toată discuția)
Demisia si somajul? AlexandraLeo AlexandraLeo Buna ziua, Am rugamintea sa-mi oferiti consiliere provitor la urmatoarea problema: de mai bine de 2 ani lucrez intr-un domeniu care a devenit si este pe zi ... (vezi toată discuția)