D-le avocat va multumesc pt raspuns. Nu stiam ca ati raspuns deja,asteptam sa fiu instiintata de catre adm. site-ului pe adresa mea de e-mail ,deoarece aici nu intru prea des.
Asadar,as dori,cu acordul dvs, sa va mai intreb:
1-in ce situatie putea fi intrerupt sau suspendat termenul de executare silita,si daca exista acest fapt ,in mod normal nu trebuia sa se comunice si beneficiarul,cel incriminat?
2-de ce acestuia nu i s-a adus la cunostinta , niciodata nicio solutie,hotarire judecatoreasca sau instiintare din partea executorului judecatoresc?
3- nu se poate considera viciu de procedura?
4-de ce s-a hotarat ca este frauda(neachitarea facturilor de catre firma falimentara) nu stim ,neavind hotarirea instantei de la cluj ! iar despre aparare nici vorba pt ca s-a judecat in lipsa ,beneficiarul nefiind citat.
Am si eu niste nelamuriri si as dori daca se poate sa-mi ridicati dvs negura:
In urma neplatii unor facturi,beneficiarului i s-a deschis actiune in instanta de catre firma furnizoare cu puncte de lucru si in Bucuresti,fiind o firma cunoscuta cu cabinete -magazin cu specific veterinar.
Instanta din acel oras nu l-a citat pe beneficiar,ci i-au adus la cunostinta decit hotarirea definitiva,iar de la un executor judecatoresc a primit o instiintare in ianuarie 2009,dupa care nu s-a mai intimplat nimic,pina acum doua saptamini cind beneficiarul a primit o instiintare de la politie cu numarul de dosar penal nrXXXX,din 16 martie 2012,pentru frauda,si un ordin de executare.
1- S-a prescris termenul executarii silite,aflindu-ne in aprilie 2012 ?
2-De ce s-a apelat la politie daca se cunostea adresa de domiciliu al beneficiarului?
3- Ce trebuie facut?
Va multumesc pentru timpul acordat si astept cu nerabdare raspunsurile dvs.
Avand in vedere ca in perioada urmatoare se va judeca dupa ambele tipuri de coduri nu este chiar o ineptie.
Chiar nu vi se pare ? Cum sa judeci dupa un cod nou si unul vechi care se va abroga ? Daca un art.din codul vechi este antagonic cu unul din cel nou,pe care il vor lua in calcul? Numai aici in tara aceasta se poate!
Ex.- in cel vechi proprietatea se transfera prin actul de vz.-cump.; in codul civil nou numai dupa ce se inscrie in cartea funciara,oamenii se cred pacaliti- cum sa semnezi un act de vz.-cump. fara sa-ti primesti banii,decit ulterior dupa intabulare. Cum vi se pare?
Buna ziua ,
As dori ,daca cineva stie concret, la vanzarea unui apartament(vechi) prin programul"Prima casa" ,este legal ca dupa semnarea actului de vanzare cumparare ,banca sa nu vireze banii in cont decat dupa ce se emite intabularea pe numele noului proprietar ???#-o
Nu cumva este un abuz?X-( Banca spune ca nu vireaza banii deoarece dupa semnarea contractului de vz.-cump.,noul proprietar nu a dobandit proprietatea decat in momentul intabularii???#-o Eu stiam ca in momentul semnarii ,proprietatea a fost transferata noului proprietar. Ati invatat altfel in facultate? Eu asa imi amintesc,ca incheierea tranzactiei in fata notarului ,presupune din partea vanzatorului predarea proprietatii,iar din partea cumparatorului achitarea sumei convenite. Cum altfel ar fi primit aprobarea bancii si a Fondului de garantare,daca actele nu erau in regula?!?!?
Va rog ,daca stie cineva ,sa ma lumineze,pt .ca am ajuns sa cred ca traiesc intr-o tara in care nicio institutie nu mai lucreaza legal.:((
Va multumesc.
Ptr dvs si dna KarmenP: probabil ca ar fi oportun sa incepeti cercetarea dvs. cu privire la aceasta profesie prin a lectura legea 192/2006 a medierii in care veti gasi raspuns la cele mai multe din intrebarile adresate aici; internetul este o sursa de informatii, dar nu intotdeauna cele mai pertinente. De asemenea, puteti revedea mesajele anterioare postate in acest topic si veti gasi toate raspunsurile....
Multumesc,dar as fi dorit,si presupun ca ar fi fost util si altora daca a-ti fi raspuns,fiind mediator deja,insa ca la romani "de ce sa dai o informatie,ca-ti iau altii painea.......",egoismul romanesc.
Nu cred ca era greu sa enumerati etapele .Asa procedati probabil si ca mediator? Trimiteti clientul sa caute......rezolvarea cauzei?
Era simplu si civilizat.Nu doresc sa-mi replicati.M-am lamurit.
Dupa cele citite aici ,inteleg ca aceasta profesie ,deocamdata este suspendata,nerecunoscuta.......ca si Baroul Bota?
Daca de la inceput legea nu-ti acorda libertatea de a media deplin o cauza si se ajunge la un notar ,sau in instanta de ce ar mai apela cetatenii la un mediator ?!? Menirea acestuia nu este de a degreva instantele ? scopul (in strainatate ),acesta este: de a scuti cetatenii de procese lungi.
DECI: Exista cineva aici care poate sa raspunda CLAR SI LA OBIECT ?
1.Unde,ce institutie atesta profesia ?
2.In ce conditii poti deveni MEDIATOR ?
3.Care sint (toate) costurile?
P.S.- Daca situatia acelui Consiliu nu este clara,nu ma intereseaza "ce" ,"cind" ,"cum" vor avea loc alegeri - sint inafara legii ? ; exista cineva,un organ ce te poate atesta? (asta are importanta !)
Popa Elena a scris:
[quot
.Taxa pentru mentinerea in tabloul mediatorilor este acum de 400 lei anual, cotizatia la asociatia profesionala de 200 lei, la care se adauga cheltuielile cu chiria si utilitatile. Taxa de autorizare a fost parca 200 lei. Dar, ca orice profesie liberala la inceput de drum, este loc si de mai bine!Trageti dvs. concluziile!!
Sinteti singura pe care cred ,as putea s-o intreb :
-care sint conditiile de a intra in acest domeniu?
-unde te poti adresa pt aceasta profesie?
Mentionez ca sint licentiata in drept. Va multumesc.
Deci nu exista cale de reconciliere cu banca? Chiar daca a calculat gresit ratele ,dobinzile,penalitatile? Nu exista posibilitatea de a se recalcula in termeni legali ,de catre un expert? Cit ar costa o expertiza?