avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriptia executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

prescriptia executarii silite

Am si eu niste nelamuriri si as dori daca se poate sa-mi ridicati dvs negura:

In urma neplatii unor facturi,beneficiarului i s-a deschis actiune in instanta de catre firma furnizoare cu puncte de lucru si in Bucuresti,fiind o firma cunoscuta cu cabinete -magazin cu specific veterinar.
Instanta din acel oras nu l-a citat pe beneficiar,ci i-au adus la cunostinta decit hotarirea definitiva,iar de la un executor judecatoresc a primit o instiintare in ianuarie 2009,dupa care nu s-a mai intimplat nimic,pina acum doua saptamini cind beneficiarul a primit o instiintare de la politie cu numarul de dosar penal nrXXXX,din 16 martie 2012,pentru frauda,si un ordin de executare.
1- S-a prescris termenul executarii silite,aflindu-ne in aprilie 2012 ?
2-De ce s-a apelat la politie daca se cunostea adresa de domiciliu al beneficiarului?
3- Ce trebuie facut?
Va multumesc pentru timpul acordat si astept cu nerabdare raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: KarmenP , utilizator 23:17, 11 Aprilie 2012
Daca nu a intervenit nicio cauza de intrerupere sau de suspendare a termenului de executare silita a operat prescriptia executarii silite.
Pentru a se analiza cazul trebui studiat dosarul deoarece trebuie vazut ce se afla la dosar. Este greu sa va explicam toate cazurile de intrerupere si de suspendare si din cate presupun pe dvs. nu va intereseaza teoriile ci daca s-a prescris sau nu...

Daca este vorba de frauda sau ce infractiune o fi trebuie stiut exact care sunt acuzatiile si toate faptele si apararile.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
D-le avocat va multumesc pt raspuns. Nu stiam ca ati raspuns deja,asteptam sa fiu instiintata de catre adm. site-ului pe adresa mea de e-mail ,deoarece aici nu intru prea des.
Asadar,as dori,cu acordul dvs, sa va mai intreb:



1-in ce situatie putea fi intrerupt sau suspendat termenul de executare silita,si daca exista acest fapt ,in mod normal nu trebuia sa se comunice si beneficiarul,cel incriminat?

2-de ce acestuia nu i s-a adus la cunostinta , niciodata nicio solutie,hotarire judecatoreasca sau instiintare din partea executorului judecatoresc?

3- nu se poate considera viciu de procedura?

4-de ce s-a hotarat ca este frauda(neachitarea facturilor de catre firma falimentara) nu stim ,neavind hotarirea instantei de la cluj ! iar despre aparare nici vorba pt ca s-a judecat in lipsa ,beneficiarul nefiind citat.

dvs. ce credeti despre cele de mai sus ?

va multumesc pt timpul acordat
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita buiavasi buiavasi Cum aflu ziua si completul care judeca un dosar de executare silita, este vorba despre dosarele nr.30392/4/2017 si 30393/4/2017 de la jud.sector 4, eu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita/ poprire pe salariu adrianaady adrianaady Buna ziua. Am primit instiintare de incuviintare a executarii silite pentru un credit, firma de recuperari a apelat la executor/instanta. De la biroul ... (vezi toată discuția)
Credit Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara tuturor! Credit de nevoi personale pe 10 ani. Platit 5-6 aproape,a venit criza si nu am mai putut platii! Creditul meu a fost cumparat pe urma de ... (vezi toată discuția)