avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzatorul urgisit?!?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzatorul urgisit?!?

Buna ziua ,
As dori ,daca cineva stie concret, la vanzarea unui apartament(vechi) prin programul"Prima casa" ,este legal ca dupa semnarea actului de vanzare cumparare ,banca sa nu vireze banii in cont decat dupa ce se emite intabularea pe numele noului proprietar ???#-o
Nu cumva este un abuz?X-( Banca spune ca nu vireaza banii deoarece dupa semnarea contractului de vz.-cump.,noul proprietar nu a dobandit proprietatea decat in momentul intabularii???#-o Eu stiam ca in momentul semnarii ,proprietatea a fost transferata noului proprietar. Ati invatat altfel in facultate? Eu asa imi amintesc,ca incheierea tranzactiei in fata notarului ,presupune din partea vanzatorului predarea proprietatii,iar din partea cumparatorului achitarea sumei convenite. Cum altfel ar fi primit aprobarea bancii si a Fondului de garantare,daca actele nu erau in regula?!?!?
Va rog ,daca stie cineva ,sa ma lumineze,pt .ca am ajuns sa cred ca traiesc intr-o tara in care nicio institutie nu mai lucreaza legal.:((
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 23:21, 1 Octombrie 2011
Eu cred ca ar trebui sa vi se vireze banii intrucat contractul a fost semnat de catre dvs si cumparator.Notificati-i si somati-i sa va platesca .In contract s-a stipulat cumva sa va platesca mai tarziu,intreb ca nici eu nu inteleg?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare locuinta, sfat. Livone74 Livone74 Buna ziua! Vreau sa vand o locuinta (la bloc) in curand si as dori un sfat. Am fost la notar si suntem in proces de trimitere a actelor gen certificat ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumpare Corina_c Corina_c Buna ziua, Am o nelamurire si pana acum nimeni nu a stiut sa imi spuna exact ce putem face. Impreuna cu prietenul meu luam un credit pt. Prima casa, el este ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari_datorii restante apartament vandut Anonim7777 Anonim7777 Buna ziua, Avem urmatoarea speta: s-a vandut un apartament dintr-un bloc de locuinte. La momentul vanzarii apt nu avea datorii, asociatia a eliberat in acest ... (vezi toată discuția)