Buna ziua ,
As dori ,daca cineva stie concret, la vanzarea unui apartament(vechi) prin programul"Prima casa" ,este legal ca dupa semnarea actului de vanzare cumparare ,banca sa nu vireze banii in cont decat dupa ce se emite intabularea pe numele noului proprietar ???#-o
Nu cumva este un abuz?X-( Banca spune ca nu vireaza banii deoarece dupa semnarea contractului de vz.-cump.,noul proprietar nu a dobandit proprietatea decat in momentul intabularii???#-o Eu stiam ca in momentul semnarii ,proprietatea a fost transferata noului proprietar. Ati invatat altfel in facultate? Eu asa imi amintesc,ca incheierea tranzactiei in fata notarului ,presupune din partea vanzatorului predarea proprietatii,iar din partea cumparatorului achitarea sumei convenite. Cum altfel ar fi primit aprobarea bancii si a Fondului de garantare,daca actele nu erau in regula?!?!?
Va rog ,daca stie cineva ,sa ma lumineze,pt .ca am ajuns sa cred ca traiesc intr-o tara in care nicio institutie nu mai lucreaza legal.:((
Va multumesc.
Eu cred ca ar trebui sa vi se vireze banii intrucat contractul a fost semnat de catre dvs si cumparator.Notificati-i si somati-i sa va platesca .In contract s-a stipulat cumva sa va platesca mai tarziu,intreb ca nici eu nu inteleg?